ΠΕΡΚΟ - Spectro

    Το λιπαντικό είναι ζωτικής σημασίας για τον κινητήρα και ο ρόλος τους είναι πολύπλευρος. Επιτρέπει στα κινούμενα μέρη του κινητήρα να δουλεύουν ομαλά, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη φθορά, μειώνοντας ταυτόχρονα τους μηχανικούς θορύβους. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να αποφορά τη θερμότητα, μειώνοντας τη θερμοκρασία του κινητήρα και κάνοντας έτσι πιο εύκολη τη δουλειά του συστήματος ψύξης. Ακόμα, καθαρίζει τον κινητήρα από τις επικαθίσεις και τα μικροσωματίδια και βοηθά στην πρόληψη της οξείδωσης. Η Spectro γνωρίζει πολύ καλά τον πολύπλευρο ρόλο των λιπαντικών και για περισσότερα από 50 χρόνια πρωτοπορεί στον χώρο.
     

     
    Η μακρά ιστορία της εταιρείας ξεκίνησε τη δεκαετία του `60 στις ΗΠΑ, με την παραγωγή λιπαντικών για δίχρονους κινητήρες αυτοκινήτων. Η τεχνογνωσία από τον χώρο του αυτοκινήτου πέρασε τελικά και στους 2 τροχούς με λιπαντικά που μεγιστοποιούσαν την απόδοση των δίχρονων κινητήρων των μοτοσυκλετών εκείνης της εποχής και παρέχοντας την απαραίτητη αξιοπιστία στους αγώνες. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και η ανάπτυξη λιπαντικών για 4χρονους κινητήρες και το βάρος έπεσε στο Golden 4 που συνδύαζε πετρέλαιο εξαιρετικής ποιότητας με συνθετικά λιπαντικά και μπορούσε να εγγυηθεί σταθερή απόδοση σε μεγάλο εύρος εφαρμογών. Σήμερα η σειρά Golden για τετράχρονους και δίχρονους κινητήρες θέτει νέα standards στη λίπανση μέσα από μια ευρεία γκάμα προϊόντων που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε κινητήρα.

    Ας δούμε τις πιο δημοφιλείς σειρές της Spectro:


    Spectro Golden για 4χρονους κινητήρες


    Golden 4

    Το Golden 4 είναι το κορυφαίο ημισυνθετικό λιπαντικό της Spectro που ξεπερνά κατά πολύ τις προδιαγραφές που ορίζουν οι κατασκευαστές. Προσφέρει ομαλότερες αλλαγές ταχυτήτων, μεγάλη σταθερότητα στην λιπαντική του ικανότητα και κορυφαία αντοχή σε προσιτή τιμή.

    Golden Scooter

    Το Golden Scooter προσφέρει όλα τα οφέλη του Golden 4, ενώ η ειδική σύστασή του έχει εξελιχθεί προκειμένου να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες ενός scooter. Παρουσιάζει εξαιρετική συμπεριφορά στις μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας και ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα ενός scooter.


    Golden 4 Offroad

    Οι απαιτήσεις των υψηλής απόδοσης κινητήρων που συναντάμε στις σύγχρονες motocross και enduro μοτοσυκλέτες οδήγησαν στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου λιπαντικού. Το Golden 4 Offroad ξεπερνά όλες τις γνωστές προδιαγραφές (A.P.I. SL/JASO MA/MA2) και θα ικανοποιήσει όχι μόνο τον χομπίστα, αλλά και τον επαγγελματία αναβάτη αγώνων.


    Golden 4 ATV

    Η σύνθεση του Golden 4 ATV έχει προέλθει μετά από ενδελεχή μελέτη των αναγκών και των καταπονήσεων που δέχεται ένας κινητήρας ATV. Προσφέρει κορυφαία λίπανση και  προστασία ακόμα και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή σε συνθήκες αγώνα. Είναι διαθέσιμο σε 0w30 και 5w40.

    Spectro Golden για 2χρονους κινητήρες


    Golden 2T Injector

    Αυτό το υψηλών προδιαγραφών λιπαντικό αυξάνει τη διάρκεια ζωής των μηχανικών μερών του κινητήρα, διατηρεί καθαρά τα δακτυλίδια του πιστονιού, αφού δεν επιτρέπει να συσσωρευτούν πάνω τους επικαθίσεις και μειώνει την κάπνα και τους εκπεμπόμενους ρύπους.


    Golden Scooter 2T

    Το Golden Scooter 2T είναι ένα ανώτερης ποιότητας λιπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για 2χρονους κινητήρες scooter. Είναι ιδανικό για τις περιπτώσεις που πρέπει να χρησιμοποιηθεί λιπαντικό JASO FC ή ISO-L-EGD. Μειώνει αμέσως την κάπνα και αυξάνει τη διάρκεια ζωής του κινητήρα, χωρίς να επιτρέπει την συσσώρευση επικαθίσεων.


    Golden Two-Cycle Pre-Mix Blend

    Το συγκεκριμένο λιπαντικό ευθύνεται ουσιαστικά για τη φήμη που απέκτησε η Spectro με το πέρασμα των χρόνων και είναι ίσως το λιπαντικό που έχει κερδίσει τις περισσότερες νίκες σε αγώνες. Η χρήση διαλυτών έχει περιοριστεί στο ελάχιστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την αναλογία που ορίζει ο κατασκευαστής της μοτοσυκλέτας ή σε 50:1. Δεν είναι κατάλληλο για συστήματα ψεκασμού λαδιού.

    Spectro Platinum


    Κορυφαίας ποιότητας 100% συνθετικά πολυαλφαολεφινικά λιπαντικά κατάλληλα για τετράχρονους υδρόψυκτους και αερόψυκτους κινητήρες υπερυψηλής απόδοσης. Η ειδική τους σύνθεση μειώνει τις τριβές, αποδίδοντας παράλληλα την μέγιστη ισχύ και επιτάχυνση. Λιπαίνουν και προστατεύουν τους κινητήρες σε υψηλές στροφές και σε ακραίες θερμοκρασίες λειτουργίας. Το ιξώδες διατηρείται αναλλοίωτο, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες λειτουργίας του κιβωτίου ταχυτήτων. Ιδανικά για αγωνιστική χρήση και μοτοσικλέτες μεγάλης ιπποδύναμης.

    Διαθέσιμα σε: 5w/40, 10w/40, 15w/50, 10w/60


    Spectro Silver


    Υψηλής ποιότητας συνθετικής τεχνολογίας λιπαντικά, που εξασφαλίζουν άριστη αντιτριβική προστασία σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας τετράτροχων υδρόψυκτων και αερόψυκτων, καθώς και πολυβάλβιδων κινητήρων. Προτείνονται για την λίπανση πολύδισκων συστημάτων συμπλέκτη με κοινό κάρτερ. Σχεδιασμένα για μοτοσικλέτες που προσφέρονται για sport οδήγηση.

    Διαθέσιμα σε: 10w/30, 10w/40, 15w/50, 20w/50

    Υγρά φρένων Golden Supreme


    Το Golden Supreme DOT 4 ξεπερνά τις προδιαγραφές DOT 4 και πληροί τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού DOT 5.1. Εξαιρετικής ποιότητας συνθετικό υγρό φρένων μηχανής με υψηλή θερμοκρασία βρασμού ( ERBP 271ºC ) , για αγωνιστική ή καθημερινή χρήση , κατάλληλο και για φρένα με ABS. Μπορεί να αναμειχθεί με όλα τα μη σιλικονούχα υγρά φρένων τα οποία έχουν τις προδιαγραφές U.S FMVSS. Διατηρεί τις ιδιότητες του αναλλοίωτες για 3 χρόνια, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας. Κατασκευάζεται στην Αμερική.


    Η γκάμα της Spectro όμως είναι πολύ μεγάλη και περιλαμβάνει ακόμα τη σειρά αγωνιστικών προϊόντων SX, ορυκτέλαια, προϊόντα περιποίησης και υγρά φρένων. Όλα είναι διαθέσιμα από την ΠΕΡΚΟ Α.Ε και μπορείτε να τα δείτε εδώ.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στην υπηρεσία ή προιόν που σας ενδιαφέρει)