O Karel Abraham

Εκτός MotoGP ο Karel Abraham

Ο αναβάτης της Avintia Ducati απολύθηκε και μένει εκτός διοργάνωσης το 2020, σε μία κίνηση από την ομάδα του που έχει λάβει σχεδόν σκανδαλώδεις διαστάσεις. Δείτε τι έγινε.

Πριν λίγες ώρες, ανακοινώθηκε επίσημα κάτι που κυκλοφόρησε ως φήμες, τα προηγούμενα 24ωρα. Ο Karel Abraham, ο Τσέχος αναβάτης της Avintia Ducati, μένει εκτός ομάδας για το 2020 και φυσικά δεν θα βρίσκεται στο προσκήνιο του MotoGP.

Το όλο θέμα είναι πολύ ξαφνικό και μάλιστα λαμβάνει περίεργες διαστάσεις, καθώς κρύβει πλούσιο παρασκήνιο που οδήγησε στην εξέλιξη αυτή. Συγκεκριμένα, από πριν καν γίνει ο αγώνας της Valencia, φημολογείται  ότι ο Johann Zarco θα οδηγεί για την Avintia Ducati το 2020, μετά το διαζύγιο του από την KTM και την μη επίτευξη συμφωνίας με την Repsol Honda. Αυτό παρέμεινε στις ανεπιβεβαίωτες φήμες, μιας και είχε δημοσιευθεί η λίστα συμμετεχόντων του MotoGP για το 2020, στην οποία ο Abraham συμπεριλήφθη ενώ ο Zarco όχι.

Οι φήμες, ωστόσο, για την είσοδο του Zarco στην Avintia Ducati συνεχίστηκαν και με την σημερινή είδηση, φαίνεται πως σύντομα θα επιβεβαιωθούν. Αυτός που δεν είναι καθόλου χαρούμενος –και λογικό είναι- είναι ο ίδιος ο Karel Abraham… Ο νεαρός Τσέχος κάνει λόγο για «απόλυσή του μέσω e-mail» και για αποτυχία κάθε προσπάθειας επικοινωνίας του με την ομάδα και τον Ruben Xaus, ο οποίος τον άφησε στα κρύα του λουτρού λίγο πριν την μετάβαση της ομάδας στην Jerez…

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Johann Zarco αναμένεται να πάρει επίσημα την θέση του Abraham στην Avintia Ducati, χωρίς ο Abraham να έχει αποκαλύψει κάτι περισσότερο για τα μελλοντικά σχέδια του.