«Έφυγε» ο θρυλικός customizer Arlen Ness

O Αμερικανός customizer που άφησε εποχή με τις chopper δημιουργίες του, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών. Δείτε περισσότερα...

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, ο Αμερικανός Arlen Ness, γνωστός για την καταλυτική συμβολή του στην κουλτούρα της custom μοτοσυκλέτας, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών. Ο Ness θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του χώρου, γνωστός εντός και εκτός Αμερικής  και ένας από τους customizers με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Ο Ness γεννήθηκε στην Minnesota των ΗΠΑ, στις 12 Ιουλίου του 1939. Νεαρός εργάστηκε ως pin setter στην τοπική αρένα bowling του San Lorenzo της California, ως μεταφορέας και εγκαταστάτης αλουμινένιων πορτών και παραθύρων, ενώ ασχολήθηκε και ημιεπαγγελματικά με το Bowling, βγάζοντας τα χρήματα που χρειαζόταν για να αγοράσει την πρώτη του μοτοσυκλέτα, μια Harley-Davidson Knucklehead του 1947. Από αυτή την μοτοσυκλέτα θα ξεκινούσε και ο θρύλος του Ness ως customizer, αφού αποτέλεσε τον πρώτο του «καμβά» έκφρασης της άποψής του στις μοτοσυκλέτες.

Οι πρώτες επίσημες δουλειές του στον χώρο ξεκίνησαν στις αρχές του 1970, αρχικά στο γκαράζ του σπιτιού του στην California, για να ανοίξει αργότερα τον δικό του χώρο στην πολιτεία, κάνοντας custom κατασκευές και βαφές. Τα υπόλοιπα είναι...ιστορία. 

Ο Ness δημιούργησε πάνω από 40 μοτοσυκλέτες, εδραίωσε το όνομά του ως ξεχωριστή μάρκα, ενώ έχει εμπνεύσει πάρα πολλούς customizers ανά τον κόσμο. Στα βήματά του κινήθηκε και ο γιός του, Cory Ness, ο οποίος είναι και ο διάδοχος της αυτοκρατορίας του πατέρα του, έχοντας συνεργαστεί μαζί του για πάνω από 30 χρόνια και κάνοντας εμφανίσεις στην τηλεόραση μαζί με τον Arlen.
R.I.P.