Ο Luigi Termignoni

«Έφυγε» ο Luigi Termignoni

Ο δημιουργός των ομώνυμων εξατμίσεων και πρωτοπόρος στον χώρο του έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών, αφήνοντας πίσω του τεράστια κληρονομιά.

Ο Ιταλός δημιουργός της ομώνυμης εταιρείας εξατμίσεων, Luigi Termignoni, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών, την νύχτα μεταξύ 17ης και 18ης Νοεμβρίου. Ο Termignoni υπήρξε ιδρυτής της εταιρείας εξατμίσεων και επικεφαλής της μέχρι και το 2015, ενώ συνέβαλε στην διάδοση σημαντικών καινοτομιών στον τομέα.

Ο Luigi Termignoni άνοιξε την βιοτεχνία του  το 1969 και ξεκίνησε να φτιάχνει χειροποίητες εξατμίσεις, στην αρχή ειδικά σχεδιασμένες για τις μοτοσυκλέτες της Kawasaki, της Honda και φυσικά της Ducati. Σύντομα, επέκτεινε τις δραστηριότητες του στην προετοιμασία κινητήρων για αγώνες και στην κατασκευή ειδικών τμημάτων για 4χρονους κινητήρες. Από το 1971, επικέντρωσε την προσοχή του στις εξατμίσεις, με στόχο τα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας.

Ο Luigi Termignoni έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην καθιέρωση υλικών που σήμερα θεωρούνται «δεδομένα» για τις εξατμίσεις των μοτοσυκλετών, όπως το τιτάνιο και το αλουμίνιο. Ο Termignoni και η εταιρεία του κατάφεραν να κερδίσουν 10 πρωταθλήματα στο MotoGP και 16 στα Superbikes, 2 τίτλους στο Paris-Dakar και το πρωτάθλημα FIM CCRWC.

Ο Luigi Termignoni παρέμεινε επικεφαλής της εταιρείας του μέχρι το 2015, όταν και αποσύρθηκε και ασχολήθηκε με την ιπποκομία και την γεωργία. RIP.