Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Kawasaki, στην EICMA.

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Kawasaki, στην EICMA.

Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Kawasaki, στην EICMA.

EICMA 2019: To ηλεκτρικό project της Kawasaki

Μία ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα της Kawasaki, που προς το παρόν έχει concept μορφή, παρουσιάστηκε στην EICMA – Δείτε περισσότερα.

Η Kawasaki δουλεύει πυρετωδώς στο project μιας ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας εδώ και χρόνια –μάλιστα, μπορείτε εδώ να δείτε ανάλογο άρθρο μας, προ τετραετίας. Στην φετινή EICMA, η Kawasaki δείχνει ότι έχει σοβαρές προθέσεις, παρουσιάζοντας το «EV Project».

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμα τελική μορφή και εμφανίστηκε… «γυμνή» χωρίς ντροπές, επιδεικνύνοντας τα μηχανολογικά κάλλη της στο κοινό της EICMA. Στο κέντρο της δεσπόζει το κινητήριο σύνολο μπαταρίας-ηλεκτρονικού ελεγκτή-ηλεκτροκινητήρα, ενώ παρατηρώντας καλά το μοντέλο από την αριστερή πλευρά του, θα δείτε τα σημεία που το πλαίσιο ανοίγει προκειμένου η μπαταρία και το μηχανικό σύνολο, να μπορεί να αφαιρεθεί –για ταχεία αντικατάσταση της μπαταρίας με φορτισμένη ή και για συντήρηση του.

Ο ηλεκτροκινητήρας της μοτοσυκλέτα αυτής, όπως έγινε γνωστό, δεν θα συνδέεται απευθείας με τον τροχό μέσω μιας μακριάς σχέσης μετάδοσης, αλλά θα μεταδίδει την ισχύ σε ένα κιβώτιο 4 ταχυτήτων. Στόχος της επιλογής αυτής είναι η παροχή μιας «γνωστής» και εύκολης εμπειρίας οδήγησης στους αναβάτες, που επιθυμούν να αλλάζουν ταχύτητες οι ίδιοι στην μοτοσυκλέτα τους. Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν δημοσιεύθηκαν.

Παρά την επί σειρά ετών ενασχόληση της Kawasaki με το πλάνο και τις δοκιμές που έχουν γίνει, η εταιρεία δεν έχει ακόμα πρόθεση να παράξει μια μοτοσυκλέτα παραγωγής βασισμένη σε αυτό. Όπως δήλωσε ο Martin Lambert, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Kawasaki στην Ευρώπη, η μοτοσυκλέτα αυτή αποτελεί μία «τεχνολογική άσκηση» που στόχο έχει «να επιδείξει στον κόσμο ότι η Kawasaki ενδιαφέρεται για τις εναλλακτικές τεχνολογίες και τις εξερευνά».