Aprilia RSV4 1100 Factory 2020

Aprilia RSV4 1100 Factory 2020

EICMA 2019: Ανανέωση στην Aprilia RSV4 1100 Factory

Στον «χορό» των ημιενεργητικών αναρτήσεων μπαίνει πλέον και το κορυφαίο Superbike της Aprilia, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκδοση του 2020 στην EICMA. Δείτε περισσότερα.

Η πασίγνωστη Aprilia RSV4 1100 Factory ήταν ίσως «ο τελευταίος των Μοϊκάνων» ανάμεσα στα κορυφαία superbikes, που δεν εξοπλιζόταν με ηλεκτρονικές αναρτήσεις… μέχρι τώρα. Για το 2020, η μοτοσυκλέτα της Aprilia αποκτά και αυτό το εξοπλιστικό πακέτο, το οποίο ζήτησαν πολλοί αναβάτες.

Συγκεκριμένα, η RSV4 1100 Factory φέρει πλέον το σύστημα Smart EC 2.0 της Ohlins, το οποίο συνδέεται και συνεργάζεται με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσυκλέτας. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει την πλήρως ημι-ενεργητική λειτουργία αφήνοντας τις αναρτήσεις να αυτό-ρυθμίζονται σε πραγματικό χρόνο (μέσα από 3 διαφορετικούς χάρτες για χρήση από την πίστα με slick ελαστικά μέχρι και τον δρόμο), αλλά και 3 πλήρως χειροκίνητες επιλογές, που ρυθμίζουν τις αποσβέσεις σε προκαθορισμένα σημεία και τις κρατούν σταθερές.

Ο αναβάτης μπορεί παράλληλα να επέμβει και ξεχωριστά στην κάθε ρύθμιση, πετυχαίνοντας σετάρισμα ακριβείας αν το επιθυμεί, μέσα από τα μενού της μοτοσυκλέτας. Το NIX πιρούνι και το TTX αμορτισέρ έχουν επίσης αλλαγές και στο εσωτερικό τους, με νέα εξαρτήματα και πλήρη ανασχεδιασμό των υδραυλικών.

¶λλες αλλαγές μηχανολογικού επιπέδου δεν έγιναν στην RSV4 1100, ωστόσο το μοντέλο αποκτά νέο χρωματισμό, ο οποίος φέρνει τα χαρακτηριστικά ιταλικά χρώματα του κόκκινου και του πράσινου στο προσκήνιο, με την βασική απόχρωση να παραμένει το μαύρο. Νέο είναι και το εμπρός κάλυμμα του ρεζερβουάρ.