E-Trial: Γίνεται ολυμπιακό άθλημα;

Θα δούμε τα e-trials στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού του 2024, σε μια ιστορική πρωτιά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό; Δείτε περισσότερα…

Σύμφωνα με πηγές της Μεγάλης Βρετανίας, η ίδια η FIM κατέθεσε πρόταση στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου τα ηλεκροκίνητα Trials, να γίνουν ολυμπιακό άθλημα. Η πρόταση έχει γίνει για την διοργάνωση του Παρισιού, το 2024 και αν το θέμα εγκριθεί, το e-trial θα είναι τα πρώτο μηχανοκίνητο άθλημα στην ιστορία, που θα γίνει Ολυμπιακό Αθλημα.

Όχι, δεν είναι αστείο: Πρόκειται για ένα από τα πολλά μοντέρνα αθλήματα, που είναι υποψήφια για αξιολόγηση και συμπερίληψη τους Ολυμπιακούς αγώνες. Μάλιστα, πολλά από αυτά έχουν ήδη πάρει μέρος: Στους Ολυμπιακούς του Τόκυο, θα δούμε πέρα από τα κλασικά ολυμπιακά αθλήματα, αγώνες Karate, Skateboarding, αναρρίχησης και surfing!

Οι προϋποθέσεις για ένα άθλημα, προκειμένου να προσμετρήσει ως Ολυμπιακό, είναι οι εξής: Να έχει νεανικό προσανατολισμό, να είναι προσβάσιμο εξίσου από άντρες και γυναίκες, να προσφέρει θέαμα και να είναι διατηρήσιμο, να εξασκείται σε όλες τις ηπείρους και να μην απαιτεί νέες εγκαταστάσεις. Το E-Trial προφανώς μπορεί να πληροί όλες αυτές τις προδιαγραφές και αυτό ακριβώς εισηγείται η FIM, στην επίσημη πρόταση της. 

Αν η συμφωνία προχωρήσει, πρόκειται για μια ιστορική πρωτιά όσον αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, που θα φέρει κοντά την FIM με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Για το θέμα μίλησε επίσης ο Jorge Viegas, επικεφαλής της FIM: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2024 αναπαριστούν μια μοναδική και ιστορική ευκαιρία, που θα επιτρέψει στα E-Trial να γίνει το πρώτο μηχανοκίνητο Ολυμπιακό άθλημα. Αυτή η πρεμιέρα θα είναι τα θεμέλια σε μια ισχυρή σχέση που θα φέρει την FIM, την IOC και τον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων πιο κοντά, για πολλά χρόνια»