Πύραυλος ο Παπασταύρου στην εκκίνηση του αγώνα.

Γιώργος Παπασταύρου (#64)

Τάσος Κλαρούδας (#169)

Δυναμική αρχή για Παπασταύρου

Με μία overall 2η θέση στον 1ο αγώνα του κυπέλλου Supermoto 2019, ο Γιώργος Παπασταύρου έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην αγωνιστική του χρονιά. Δείτε περισσότερα.

Μετά από αποχή από τους αγώνες μοτοσυκλέτας για αρκετό καιρό, ο Γιώργος Παπασταύρου επέστρεψε στην ενεργό δράση τρέχοντας στο κύπελλο Supermoto, στην ομάδα Wolf –Racing Motul του Γιώργου Παρασκευά. Ο Παπασταύρου συμμετείχε στον αγώνα με μια ολοκαίνουργια Honda CRF500SW, την οποία μάλιστα πρόλαβε να οδηγήσει πολύ λίγο πριν πέσει… στα βαθιά και στους αγώνες μαζί της.

Ο πρώτος αγώνας του Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε στην πίστα Sparta Racing Circuit Motul, με τον Παπασταύρου να συμμετέχει στην κατηγορία Racing Open, μαζί με τον έτερο αναβάτη της ομάδας Wolf-Raving Motul, Τάσο Κλαρούδα.  

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα στην πίστα της Σπάρτης, ο Παπασταύρου έκανε πολύ δυνατή εκκίνηση και γρήγορα βρέθηκε να είναι πρώτος με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του, στα 4 δευτερόλεπτα. Ωστόσο ο Γιώργος είχε μια πτώση, η οποία ωστόσο δεν τον οδήγησε να εγκαταλείψει, παρά μόνο σε απώλεια κάποιων θέσεων. Τελικά, ο Παπασταύρου τερμάτισε 4ος στο πρώτο σκέλος –με μια διαφορά 5 δευτερολέπτων από τον 5ο Σταύρο Κρεμάλα (με Yamaha 450). Ο Τάσος Κλαρούδας, με Husqvarna FS450, τερμάτισε στην 2η θέση για την ομάδα, κάνοντας μάλιστα τον ταχύτερο γύρο του 1ου σκέλους με 58.702.

Στο δεύτερο σκέλος, ο Παπασταύρου είχε να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό Κωνσταντινάκο, ο οποίος αγωνιζόταν με Yamaha 450. Ωστόσο ο Παπασταύρου θα διατηρούσε την πρωτιά και θα κέρδιζε τον Κωνσταντινάκο με λιγότερο από 3 δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά. Ο Κωνσταντινάκος τερμάτισε δεύτερος παίρνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, με 57.867. Ο Κλαρούδας τερμάτισε στην 4η θέση καταφέρνοντας μάλιστα, μια διαφορά 20 δευτερολέπτων από την 5η θέση και τον Κρεμάλα.

O επόμενος αγώνας του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου, στην  πίστα καρτ του Καλλιφύτου Δράμας.