Ducati: Τι ετοιμάζει για το Pikes Peak;

Σενάρια και φήμες πυροδοτεί η δήλωση συμμετοχής της Ducati στο Pikes Peak. Με τι μοτοσυκλέτα σχεδιάζει να πάρει μέρος;

Το ότι η Ducati ετοιμάζει την επιστροφή της στο Pikes Peak δεν είναι παράξενο, καθώς μετά την περσινή της νίκη με τον Carlin Dunne και την Multistrada 1260S Pikes Peak, η ιταλική εταιρεία θα θέλει να διατηρήσει τον τίτλο της. Ωστόσο, λάδι στη φωτιά ρίχνουν τα έγγραφα συμμετοχής, στα οποία αποκαλύπτεται η συμμετοχή της Ducati, όχι όμως και η μοτοσυκλέτα.

Πιο συγκεκριμένα, τα έγγραφα αναφέρουν την μοτοσυκλέτα του αγώνα ως «2019 Ducati TBD». Δηλαδή πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα της φετινής χρονιάς, χωρίς όμως να αναφέρεται ο τύπος της. Εδώ λοιπόν έρχεται και η έντονη φημολογία, η οποία κάνει λόγο για μια νέα streetfighter ή naked μοτοσυκλέτα, με τον κινητήρα της Panigale V4, που θα κατασκευαστεί ειδικά για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Αλλα σενάρια, μιλούν για μια V4R που θα «γδυθεί» από τα πλαστικά της και θα αποκτήσει επίπεδο τιμόνι, προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί με όλα τα 227 άλογά της στην πιο απαιτητική ανάβαση του κόσμου. (Ας αναφέρουμε εδώ, ότι η απαίτηση για την συμμετοχή μοτοσυκλετών με τιμόνι και χωρίς φέρινγκ, είναι μέρος των κανονισμών του αγώνα στο Pikes Peak…)

Με αυτά τα δεδομένα, είναι εύκολο να κατανοήσουμε ότι η Ducati δεν στοχεύει μόνο στην νίκη του αγώνα, αλλά και στο απόλυτο ρεκόρ, το οποίο είναι ακόμα στα χέρια της KTM… Ίδωμεν!