Ducati Smart Jacket: Με ενσωματωμένο αερόσακο

Ducati Smart Jacket: Με ενσωματωμένο αερόσακο

H Ducati ανεβάζει τον πήχη της ασφάλειας των αναβατών με ένα γιλέκο με ενσωματωμένο αερόσακο που χρησιμοποιεί την δοκιμασμένη και αποδεδειγμένα αποτελεσματική τεχνολογία D-Air της Dainese.

Μετά από το ραντάρ, το σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων και το Adaptive Cruise Control που είδαμε στη Multistada V4, η Ducati συνεχίζει να επενδύει στην ασφάλεια του αναβάτη με το Smart Jacket, ένα πρωτοποριακό γιλέκο με αερόσακο που ενσωματώνει την τεχνολογία D-Air της Dainese. Το Ducati Smart Jacket είναι ένα νέο πρωτοποριακό γιλέκο με αερόσακο που δεν χρειάζεται καμία απολύτως σύνδεση με τη μοτοσυκλέτα και μπορεί να φορεθεί πάνω ή κάτω από οποιοδήποτε μπουφάν. Διπλώνεται εύκολα, δεν πιάνει πολύ χώρο και μπορεί να μπει σε κάποιο σακίδιο ή βαλίτσα, ενώ υπάρχει διαθέσιμο σε ανδρικό ή γυναικείο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »




Ο «εγκέφαλος» του γιλέκου είναι υπεύθυνος για το «άνοιγμα» του αερόσακου. Η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα αναλύει 1.000 φορές το δευτερόλεπτο δεδομένα που παίρνει από 7 αισθητήρες και αναγνωρίζει επικίνδυνες καταστάσεις ενεργοποιώντας τον αερόσακο μόνο όταν είναι απαραίτητο. Τα δεδομένα που έχουν μαζευτεί όλα αυτά τα χρόνια εξέλιξης έχουν οδηγήσει σε έναν ιδιαίτερα εξελιγμένο αλγόριθμο, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να προβλέπει κάποιο ατύχημα, ακόμα κι όταν πρόκειται για στατική σύγκρουση.

Η «Ασπίδα», όπως την ονομάζει η Dainese, είναι η καρδιά του συστήματος προστασίας και πρόκειται για έναν αερόσακο, που χάρη στην ειδική δομή του εγγυάται ομοιόμορφο και ελεγχόμενο φούσκωμα. Η επιφάνειά του αγκαλιάζει το σώμα του αναβάτη και παρέχει μέγιστη προστασία καλύπτοντας τον θώρακα και την πλάτη, ενώ είναι τόσο αποτελεσματικό σαν να έχετε 7 Level 1 προστατευτικά πλάτης.



Ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό του γιλέκου Ducati Smart Jacket πέρα από την άνεση και την αποκλειστικότητα είναι και ο σωστός αερισμός. Το εξωτερικό ύφασμα επιτρέπει στον αέρα να περνάει, αλλά ο τρόπος που είναι διπλωμένος ο αερόσακος στο εσωτερικό, αφήνει επίσης τον αέρα να περάσει. Τα υφάσματα και όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι αδιάβροχα, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν χρησιμοποιείτε το Ducati Smart Jacket στη βροχή.



Το γιλέκο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά του συστήματος D-air τρίτης γενιάς, που σημαίνει ότι ο αερόσακος μπορεί να αντικατασταθεί από οποιονδήποτε επίσημο αντιπρόσωπο Dainese. Η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας παρέχει 26 ώρες συνεχούς λειτουργίας, ενώ η φόρτιση δεν απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα.