Ducati: Παρουσίασε την WSBK ομάδα

Στην αποκάλυψη της αγωνιστικής Panigale V4R και της ομάδας του 2019, προέβη η Ducati – Διαβάστε περισσότερα.

Πριν λίγες ώρες, η Ducati επισήμως σήκωσε την αυλαία της αγωνιστικής της ομάδας για το 2019, όσον αφορά τα World Superbikes. Στο προσκήνιο φυσικά είναι η νέα Panigale V4R, η οποία σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά, μια τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα από την Ducati θα αγωνίζεται στα World Superbikes.

Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα για την Ιταλική εταιρεία, η οποία πρωταγωνιστούσε στα WSBK μέχρι και το 2011, παίρνοντας σωρεία τίτλων. Ωστόσο, από την παρουσίαση της Panigale 1199 το 2012 μέχρι σήμερα, η Ducati δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο στην διοργάνωση. Η νέα αγωνιστική Panigale V4R είναι βαμμένη στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της Ducati, με το μεγάλο σήμα του βασικού χορηγού, Aruba.it, να έχει περίοπτη θέση.

Αναβάτες της ομάδας θα είναι οι Chaz Davies και Alvaro Bautista, ενώ επικεφαλής της προσπάθειας θα είναι φυσικά ο Gigi Dall Igna, ο οποίος δήλωσε: «Θα δουλέψουμε με έναν μόνο στόχο στο μυαλό: Την νίκη. Το Project είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και η ανάπτυξη έχει ξεκινήσει πολύ καλά, αλλά πρέπει να τελειοποιήσουμε αρκετές λεπτομέρειες και έχουμε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα ανάπτυξης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ένα θαυμάσιο ζευγάρι αναβατών, άρα είναι στο χέρι μας να τους αφήσουμε να εκφράσουν όλες τις δυνατότητές τους στην πίστα»

Θα μπορέσει άραγε η Ducati, μετά από 7 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα στην κατηγορία, να επικρατήσει του παντοδύναμου Jonathan Rea και να σπάσει την πράσινη κυριαρχία; Το πρωτάθλημα αναμένεται ενδιαφέρον.