Ducati Panigale V4 Hayden

Μια μοτοσυκλέτα που τιμά με ιδιαίτερο τρόπο την μνήμη του Nicky Hayden, ο οποίος είχε αγωνιστεί και για την ομάδα της Ducati στα MotoGP. Δείτε περισσότερα.

Ο Nicky Hayden είχε διατελέσει μέλος και της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, συγκεκριμένα την περίοδο 2009-2013. To περασμένο Σαββατοκύριακο, ο αριθμός 69 που ο Hayden χρησιμοποιούσε στους αγώνες, αποσύρθηκε τιμητικά και εν μέσω των ειδικών εκδηλώσεων, η MotoCorsa παρουσίασε μια μοτοσυκλέτα προς τιμήν του Kentucky Kid.

Η Motocorsa είναι μια εταιρεία που ασχολείται με το customizing και ειδικεύεται στις Ducati, με την τελευταία τους δημιουργία που βλέπετε εδώ να αποτελεί πραγματικά ένα αριστούργημα. Πρόκειται για μια Panigale V4, η οποία έχει πολλές αλλαγές και θα παραμείνει ως αποκλειστικά μοναδικό κομμάτι. Και πώς να μην μείνει άλλωστε, αφού η δουλειά που έχει γίνει πάνω της είναι εξαιρετική.

Η πιο προφανής αλλαγή στην μοτοσυκλέτα αποτελεί η υιοθέτηση των αγωνιστικών χρωμάτων της GP12 του Nicky Hayden. Η εμφάνιση μάλιστα είναι εξολοκλήρου βαμμένη στο χέρι, χωρίς χρήση αυτοκολλήτων και χαλκομανιών για την επιτυχία της! Από εκεί και πέρα, μιλάμε για ένα «διαμάντι» εξοπλισμού, καθώς η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις της Ohlins, ζάντες από ανθρακονήματα της BST, εξάτμιση Akrapovic, πολλά αξεσουάρ Rizoma και Ducati Performance αλλά και άνω τιμονόπλακα με το λογότυπο του Nicky Hayden και την επιγραφή 001/001 χαραγμένα επάνω της.

Η μοτοσυκλέτα, αφού εμφανίστηκε ως εκθεσιακή στο Grand Prix του Texas, θα κάνει δημόσια εμφάνιση και στον αγώνα των WSBK στην Laguna Seca, προτού τεθεί προς πώληση. Η Motocorsa θα θέσει την μοτοσυκλέτα σε επταήμερη δημοπρασία, θέτοντας και ως τιμή «άμεσης αγοράς» τις 69.000 δολάρια, ακόμα μια αναφορά στον αγωνιστικό αριθμό του Hayden. Ολόκληρο το ποσόν που θα προκύψει από την πώληση της μοτοσυκλέτας, θα διατεθεί προς όφελος του φιλανθρωπικού ιδρύματος NH Foundation, που έχει ιδρύσει η οικογένεια του αδικοχαμένου Αμερικανού.