Ξανά στο προσκήνιο φήμες πώλησης για την Ducati.

Ducati: Ξανά στο προσκήνιο φήμες πώλησης

Πληροφορίες για πώληση της Ducati από τον όμιλο Volkswagen κυκλοφορούν ξανά, μέσα από διάφορα μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο ειδικά… Δείτε τι λέγεται.

Η Ducati, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι μέλος του κολοσσού που ακούει στο όνομα του Volkswagen Group και μέσα από αυτή την συνεργασία, η ιταλική μάρκα  έχει κάνει θαύματα, όσον αφορά το μερίδιο της στις παγκόσμιες αγορές, αλλά και τα νέα προϊόντα της. Έλα όμως που οι φήμες για «διαζύγιο» μεταξύ των δύο εταιρειών, δεν λένε να κοπάσουν, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις εκατέρωθεν. Συγκεκριμένα, και πάλι τίθεται ζήτημα πώλησης της Ducati, από τον όμιλο Volkswagen.

Οι ειδήσεις προέρχονται από πολλαπλά μέσα και όχι μόνο ειδικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με αυτές, ο επικεφαλής του Group VW, Herbert Diess, σκοπεύει να «μικρύνει» τον όμιλο, πωλώντας αρκετές εταιρείες του. Ωστόσο οι εργαζόμενοι του ομίλου και τα σωματεία τους, είχαν αντισταθεί στα σχέδιά του καθώς αναπόφευκτα, μια μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση θα σήμαινε περικοπές θέσεων εργασίας.

Ο όμιλος φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία νέα, να ιδρύει ένα νέο εργοστάσιο με προϋπολογισμό 1 δις. ευρώ, το οποίο θα ασχολείται με την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα. Με το εργοστάσιο αυτό, το οποίο θα παράσχει θέσεις εργασίας σε πολλούς εργαζόμενους, λύνεται σύμφωνα με τα ρεπορτάζ το πρόβλημα, ανοίγοντας τον δρόμο για πώληση διαφόρων εταιρειών του ομίλου, ίσως και της Ducati.

Αυτό όμως τι μπορεί να σημαίνει; Σε πρώτη φάση, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Καλώς ή κακώς, τα νέα για την πώληση της Ducati πάνε και έρχονται εδώ και αρκετό καιρό, ενώ οι πιθανοί αγοραστές μπορούν να είναι πολλοί. Προς το παρόν τηρούμε στάση αναμονής, για περαιτέρω εξελίξεις.