H πρώτη που θα τοποθετήσει ραντάρ σε μοτοσυκλέτες θέλει να γίνει η Ducati.

Ducati: Έρχεται η Multistrada με...ραντάρ!

Η νέα έκδοση της μεγάλης τουριστικής της Ducati θα είναι εξοπλισμένη με ραντάρ εμπρός και πίσω και «έξυπνο» cruise control, όπως λένε ξένα μέσα. Δείτε περισσότερα…

Στην παγκόσμια πρεμιέρα της Ducati, την οποία περιμένουμε να γίνει τον Οκτώβρη φέτος, αναμένεται να δούμε τουλάχιστον μία νέα Multistrada. Αν λοιπόν δεν δούμε φέτος, την κορυφαία V4 που περιμένουμε, η εμφάνιση μίας νέας Multistrada 1260 GT θεωρείται μάλλον βέβαιη.

Θα πρόκειται για την κορυφαία (προφανώς)  έκδοση της Multistrada 1260 μέχρι τώρα, που η παρουσία της έχει εντοπιστεί μέσα από τα έγγραφα που κατατέθηκαν στις αμερικανικές αρχές για έγκριση. Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να φέρει τουριστικό εξοπλισμό αιχμής, όπως βαλίτσες και συνήθεις «πολυτέλειες», όμως πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για έναν σημαντικό νεωτερισμό.

Μιλάμε για την χρήση ραντάρ εμπρός και πίσω, στην νέα 1260 GT, μια τεχνολογία που πολλοί κατασκευαστές αναπτύσσουν αυτή την στιγμή. Τα δύο ραντάρ θα συγκεντρώνουν πληροφορίες για τα άλλα οχήματα, πίσω και εμπρός από την Multistrada και θα συνεργάζονται με ένα νέο σύστημα cruise control, που θα έχει δυνατότητα διατήρησης απόστασης. Παράλληλα, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται η συνεργασία των ραντάρ με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος ανάγκης, το οποίο θα ενεργοποιείται αν εντοπίσει έκτακτη ανάγκη για την μοτοσυκλέτα.

Ο Pierluigi Zampieri, διευθυντής καινοτομίας οχημάτων της Ducati είχε δηλώσει μάλιστα εδώ και καιρό, ότι η Ducati κάνει προσπάθειες να είναι «η πρώτη μάρκα που θα φέρει αυτή την τεχνολογία στην παραγωγή» αφού ήταν και «η πρώτη που ξεκίνησε την καινοτομία αυτή». Και αυτές οι δηλώσεις δεν είναι φυσικά τυχαίες: Ενδιαφέρον για την τεχνολογία φαίνεται ότι έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων η ΚΤΜ, η Honda και η Kawasaki …