Αυτή είναι η νέα αγωνιστική Ducati Desmosedici GP του 2020, με τους Danilo Petrucci (αριστερά) και Andrea Dovizioso (δεξιά).

Ducati: Αυτή είναι η Desmosedici του 2020

Την μοτοσυκλέτα και την ομάδα της στα MotoGP του 2020 παρουσίασε επίσημα η Ducati, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές. Δείτε περισσότερα.

Η αγωνιστική χρονιά 2020 είναι προ των πυλών και το «έναυσμα» δόθηκε πριν λίγες ώρες στην Bologna, με την παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας MotoGP της Ducati, που παραδοσιακά αποκαλύπτεται πρώτη. Η ομάδα για μία ακόμη χρονιά, θέτει ως κύριο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα διατηρεί την ονομασία «Mission Winnow Ducati Team», με τους Andrea Dovizioso και Danilo Petrucci να κρατούν για άλλη μια χρονιά τα ηνία της Desmosedici GP. Η μοτοσυκλέτα έρχεται με νέα χρώματα για το 2020, καθώς εκτός από το έντονο κόκκινο της χαρακτηρίζεται και από περισσότερες λεπτομέρειες σε μαύρο και χρώμιο. Η Desmosedico GP ανακοινώνεται ότι θα αποδίδει «πάνω από 250 ίππους» με βάρος 157 κιλών και μια τελική ταχύτητα που μπορεί να ξεπεράσει τα 350 χιλιόμετρα την ώρα.

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρόν ο Claudio Domenicali, επικεφαλής της Ducati όπως και ο Gigi Dall Igna, επικεφαλής της Ducati Corse, ο οποίος δήλωσε: «Αφήσαμε ήδη πίσω μας το 2019, το οποίο κλείσαμε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τον Andrea Dovizioso. (…) Ο κύριος στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το 2020 θα είναι ακόμα πιο έντονο και απαιτητικό με 20 αγώνες στο ημερολόγιο και οι αντίπαλοί μας θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Για αυτό τον λόγο, δουλέψαμε πιο σκληρά όλο το χειμώνα προκειμένου να προσφέρουμε στον Andrea και τον Danilo, μια μοτοσυκλέτα που θα τους επιτρέψει να είναι πολύ ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες και τις συνθήκες»