• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δικαστική νίκη της ΛΕΜΟΤ ενάντια στον «Μεγάλο Περίπατο»

 

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο θέμα του μεγάλου περιπάτου, αφού το ΣτΕ ακύρωσε την ΚΥΑ για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας! Δείτε περισσότερα.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

(ακολουθεί δελτίο τύπου ΛΕΜΟΤ)
 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκανε δεκτή την προσφυγή (αίτηση ακυρώσεως) για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας.
 
Όπως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία της ΛΕΜΟΤ, είχε κατατεθεί στο ΣτΕ προσφυγή κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας και των πράξεων κατ εφαρμογήν αυτής (του Δήμου Αθηναίων). Την προσφυγή συνέταξε και κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος της ΛΕΜΟΤ, Δικηγόρος Θεόδωρος Γαζούλης. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ αυτή εξομοίωνε τα δίκυκλα με τα αυτοκίνητα, προέβλεπε αδικαιολόγητες εξαιρέσεις υπέρ Βουλευτών, Δημάρχων, Αντιδημάρχων κλπ., απετέλεσε την βάση για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος (των φορολογουμένων δημοτών Αθήνας) για την αγορά (από τον Δήμο Αθηναίων) φοινίκων, ζαρντινιερών, (οι οποίες είναι και επικίνδυνες για τους δικυκλιστές) κ.α. και όλα αυτά με την πρόφαση της αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Υπέρ της ΚΥΑ αυτής και για την απόρριψη της προσφυγής άσκησε παρέμβαση στο ΣτΕ ο Δήμος Αθηναίων (βλ. και σχετικό σημείωμα από 1/10).

Ήδη εξεδόθη η Απόφαση του ΣτΕ, η οποία κάνει δεκτή την προσφυγή και ακυρώνει την ΚΥΑ. Θα πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στο ΣτΕ για την ταχύτητα και για την κρίση του. Επίσης, αξίζει έπαινος σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτήν.
 
Αθήνα, 12-10-2020
 
Παν. Καράμπελας                                                           Θεόδωρος Γαζούλης
Πρόεδρος της ΛΕΜΟΤ                                   ΔΝ, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος της ΛΕΜΟΤ
 
Διαβάστε παρακάτω, το σημείωμα του νομικού συμβούλου της ΛΕΜΟΤ κ. Θεόδωρου Γαζούλη, για το ζήτημα:
 
«Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, «Μεγάλος Περίπατος». Επισημάνσεις.
Όπως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία της Λεμότ (και με την ευγενική συνδρομή αρκετών φίλων…) έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τα μέτρα στην Αθήνα («Μεγάλος Περίπατος») και για τις πράξεις που έγιναν σε εφαρμογή της ΚΥΑ. Η προσφυγή αυτή, (της οποίας επιμελήθηκε ο νομικός σύμβουλος της ΛΕΜΟΤ, δικηγόρος Θεόδωρος Γαζούλης), συζητήθηκε στις 22-9-2020 ενώπιον του Δ τμήματος. Από την διαδικασία προέκυψαν πολλά και ενδιαφέροντα, όμως αξίζει να αναφερθούν δύο μελανά για τον Δήμο Αθηναίων σημεία (ο Δήμος Αθηναίων κατέθεσε παρέμβαση, - υπέρ του κύρους της ΚΥΑ και για την απόρριψη της προσφυγής, - την οποία κοινοποίησε στις 14/9):
  1. Στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της ΛΕΜΟΤ με εκπρόσωπο του Δήμου Αθήνας (Δ.Α.) στις 4-6-2020, ο εκπρόσωπος του Δήμου είχε μιλήσει για δημιουργία 2.000 νέων θέσεων δωρεάν στάθμευσης δικύκλων στο κέντρο της Αθήνας. Όμως, στη σελίδα 9 του δικογράφου (παρέμβασης) που κατέθεσε ο Δ.Α. στο Δικαστήριο, γίνεται λόγος για 440 θέσεις! Τα συμπεράσματα δικά σας…
  2. Στις σελίδες 6-7 του ιδίου δικογράφου, ο Δήμος Αθήνας ισχυρίζεται ότι οι κάτοικοι (με απλά λόγια) δεν θίγονται και ούτε θα πρέπει να νοιάζονται για το τι κάνει ο Δήμος! Εξηγούμαστε: η προσφυγή έγινε στο όνομα μέλους της ΛΕΜΟΤ που κατοικεί (και έχει μοτοσυκλέτα) στο κέντρο της Αθήνας. Όμως, ο Δήμος Αθήνας έφθασε στο σημείο να ζητεί την απόρριψη της προσφυγής επειδή ο προσφεύγων δημότης «δεν έχει νόμιμο συμφέρον» για να προσβάλει την ΚΥΑ! Δηλαδή, κύριοι του Δήμου Αθήνας, οι δημότες δεν έχουν το δικαίωμα να ενδιαφέρονται, ούτε να θεωρούν ότι θίγονται από όσα κάνετε;; Και όχι μόνο για την οδική κυκλοφορία…. Διότι, επί πλέον, διατέθηκε υπέρογκο ποσό (από τον προϋπολογισμό του Δήμου, άρα και από τους Δημοτικούς φόρους και τέλη που πληρώνει ο δημότης…) για έργα και καλλωπισμό… Ο κάθε δημότης δεν θίγεται και οικονομικά;
 
 
Επίλογος.
Ακόμη δύο ερωτήματα…
Α.Για όλα αυτά (που έγιναν ή θα γίνουν βάσει της προσβληθείσας ΚΥΑ) χρησιμοποιείται (από την ΚΥΑ και τον Δήμο Αθήνας) ως πρόσχημα ο κορωνοϊός.Μπορείτε να μας πείτε, κύριοι του Δήμου, τι σχέση έχουν οι φοίνικες με τον κορωνοϊό; Εσείς δεν είχατε χρήματα για να επισκευάσετε τους δρόμους (και να αποτραπούν ατυχήματα, ιδίως μοτοσυκλετιστών)…Βρήκατε, όμως, χρήματα για τις (επικίνδυνες) ζαρντινέρες και τους φοίνικες…. (βλέπε και σελ. 3 της ανωτέρω Παρέμβασης του Δήμου Αθήνας).
Β.            Στις σελίδες 8-9 της Παρέμβασής του, ο Δήμος Αθήνας φθάνει στο σημείο να ισχυρισθεί ότι οι (προβλεπόμενες στην ΚΥΑ) εξαιρέσεις υπέρ των Βουλευτών, Δημάρχων, Αντιδημάρχων (όλης της χώρας!) «αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας» (!!). Ναι, ξεχάσαμε να το αναφέρουμε: όταν θα «κλείσει» το κέντρο της Αθήνας (Πλάκα, Μητροπόλεως κλπ), οι ως άνω έχοντες εξουσία θα εξαιρούνται, δηλαδή θα κυκλοφορούν ανεμπόδιστοι… (αυτό συνιστά ή όχι καθεστωτική λογική;;).
                Πολλά ακόμη θα μπορούσαν να γραφούν. Τα ανωτέρω είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο οι αρμόδιοι ασκούν την εξουσία τους… Μένει να δούμε αν η Δικαστική Εξουσία θα βάλει όρια στην Εκτελεστική, περιορίζοντάς την.
                                                                                                Αθήνα, 1-10-2020
 
 
Παν. Καράμπελας                           Θεόδωρος Γαζούλης
Πρόεδρος της ΛΕΜΟΤ                   ΔΝ, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος της ΛΕΜΟΤ

 

 
  • Sam

    Μήνυση Κασιδιάρη σε Μπακογιάννη για απάτη και απιστία Επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη – επικεφαλής του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα» στον δήμαρχο Αθηναίων για τον μεγάλο περίπατο: «Ο Μπακογιάννης μπορεί να κάνει την στρουθοκάμηλο και να κρύβει το κεφάλι στην άμμο την ώρα που μιλάω, τώρα όμως θα δώσει λόγο στον Εισαγγελέα! Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα!». Το σκάνδαλο του «μεγάλου περιπάτου» με τις ζαρντινιέρες των 7000 και πλέον ευρώ έκαστη (5.700 ευρώ συν ΦΠΑ) οδήγησε στην Δικαιοσύνη ο Ηλίας Κασιδιάρης. Το πρωί της Δευτέρας κατετέθη μήνυση κατά Μπακογιάννη για τα αδικήματα της απάτης, της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας σε βάρος του Δήμου Αθηναίων. Το έργο χρέωσε συνολικά τα ταμεία του Δήμου με πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Όταν η συνολική ζημία ξεπερνά τα 120.000 ευρώ, τότε πρόκειται για βαριά κακουργηματική πράξη. Τώρα ο Μπακογιάννης – που νομίζει ότι είναι στο απυρόβλητο, επειδή ελέγχει όλα τα συστημικά κόμματα και κανάλια – θα κληθεί υποχρεωτικά να δώσει λόγο στον Εισαγγελέα. Εκεί θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πει για τις ζαρντινιέρες των 7000 ευρώ και τα έργα της πλάκας, που ζημίωσαν τα ταμεία του Δήμου Αθηναίων με 2 εκατομμύρια ευρώ! Ο μεγάλος περίπατος του πακιστανού

      12