Δερμάτινος εξοπλισμός: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις

Δερμάτινος εξοπλισμός: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις

Το δέρμα είναι ανθεκτικό, έχει ευχάριστη αίσθηση ως ρούχο αποπνέει πολυτέλεια, ενώ με κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χειμώνα και καλοκαίρι.

Από τα πρώτα χρόνια της μοτοσυκλέτας, ο δερμάτινος ρουχισμός ήταν σήμα κατατεθέν του αναβάτη. Το δέρμα είναι ένα από τα αρχαιότερα υλικά ένδυσης, αν όχι το αρχαιότερο και έχει πολλά πλεονεκτήματα που το καθιέρωσαν τόσο στην μοτοσυκλέτα όσο και ως υλικό πολυτελείας. Το δέρμα είναι πολύ ανθεκτικό, έχει μια «ζεστή», ευχάριστη αίσθηση ως ρούχο και αποπνέει κύρος και πολυτέλεια. Παράλληλα, με την κατάλληλη κατεργασία, μπορεί να αδιαβροχοποιηθεί και να θερμομονωθεί, ενώ υπάρχει φυσικά και σε ποικιλίες με διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τις απαιτήσεις χρήσης.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Η φυσική λύση ήταν το δέρμα.

Ένα καλό δερμάτινο μπουφάν σε συνδυασμό με δερμάτινο παντελόνι μοτοσικλέτας θα λειτουργεί ως ένα δεύτερο δέρμα ανάμεσα σε εσάς και το δρόμο, και μπορεί κυριολεκτικά να «σώσει το τομάρι σας". Με αυτό κατά νου, ας διερευνήσουμε τα πράγματα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του κατά την αγορά δερμάτινων ενδυμάτων μοτοσικλέτας.
 

Τύποι Δερμάτινων

Για να κατανοήσουμε πλήρως τους διαθέσιμους τύπους δέρματος, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τον όρο «grain». Grain είναι απλά η επιδερμίδα, ή το εξωτερικό στρώμα του δέρματος του ζώου. Ενώ θα υπάρχουν ατέλειες, όπως κοψίματα, ουλές, και γρατσουνιές, το grain στη φυσική του κατάσταση έχει την καλύτερη δύναμη ινών, και ως εκ τούτου την καλύτερη αντοχή. Επίσης αναπνέει φυσικά, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη άνεση για αυτόν που το φοράει.
 

Top Grain

Αυτό το δέρμα έχει τριφτεί για να αφαιρεθούν τα σημάδια και οι ατέλειες, στη συνέχεια ψεκάστηκε για μια ομοιόμορφη εμφάνιση.
 

Full-Grain

Το Full-Grain είναι φτιαγμένο από τα καλύτερα δέρματα, και δεν έχει τριφτεί για να αφαιρεθούν οι ατέλειες. Μόνο η τρίχα έχει αφαιρεθεί. Αυτός ο τύπος δέρματος είναι ο ανώτερος, ο πιο περιζήτητος και, κατά συνέπεια, ο πιο ακριβός.
 

Κλιματικές Παράμετροι

Τώρα που ξέρουμε τι είδους δέρμα θέλουμε, πρέπει να κατανοήσουμε το γεγονός ότι το δέρμα είναι σε γενικές γραμμές ζεστό. Για το καλοκαίρι, ένα δερμάτινο μπουφάν με αεραγωγούς επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί κάτω στο εσωτερικό και γύρω από το σώμα σας. Ακόμα καλύτερα για το ζεστό καιρό είναι ιδανικό ένα μπουφάν που είναι διάτρητο σε όλη την επιφάνειά του. Αν θέλετε ένα δερμάτινο μπουφάν που να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, θα πρέπει αυτό να διαθέτει ρυθμιζόμενους αεραγωγούς για τις πιο ζεστές ημέρες και αφαιρούμενη θερμική επένδυση για τις πιο κρύες.

Αυτό και πολλά ακόμη χρήσιμα άρθρα, θα βρείτε στο blog του TooFast.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »