Η Damon Hypersport

Damon Hypersport: Την έβαλαν «στο μάτι» οι Ιάπωνες;

Τι ισχυρίζονται οι Αμερικανοί και γιατί η νέα Hypersport με το τολμηρό σύστημα ραντάρ της, έχει προσελκύσει τους Ιάπωνες; Διαβάστε περισσότερα…

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Damon Hypersport, η νεωτεριστική ηλεκτροκίνητη supersport που τάζει… λαγούς με πετραχήλια σε τεχνολογικό επίπεδο, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των 4 μεγάλων Ιαπωνικών εταιρειών. Όπως ισχυρίζονται Αμερικανοί δημοσιογράφοι, Honda, Yamaha, Kawasaki και Suzuki έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τις τεχνολογίες ραντάρ της Damon.

Για να θυμηθούμε, η Damon έχει ανακοινώσει ότι η Hypersport θα φέρει τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης με ραντάρ, στα πρότυπα των συστημάτων των μοντέρνων αυτοκινήτων. Τα συστήματα αυτά, θα εντοπίζουν κινδύνους και θα βοηθούν τον αναβάτη να τους αποφύγει, ενώ η Damon δηλώνει ότι η  Hypersport φέρει  και έξτρα λειτουργίες στα συστήματα αυτά, σχεδιασμένες μόνο για μοτοσυκλέτες.

Είναι φυσικό λοιπόν πως, μελετώντας μια τόσο προχωρημένη τεχνολογία από έναν εν δυνάμει ανταγωνιστή, οι μεγάλες εταιρείες θα ενδιαφερθούν να μάθουν για αυτή ή ακόμα και να την αποκτήσουν! Έτσι λοιπόν, λέγεται πως οι εταιρείες ήρθαν σε επαφή με την Damon σε μια προσπάθεια απόκτησης της τεχνογνωσίας, η οποία μετά θα περάσει στην μαζική παραγωγή χάρη στην δυναμικότητα των εταιρειών-κολοσσών.

Αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο των κατασκευαστών μοτοσυκλέτας, αξίζει να σημειώσουμε ότι εμείς είμαστε σκεπτικοί ως προς τις φήμες, κυρίως όσον αφορά την Kawasaki: Η εταιρεία του Akashi έχει ήδη δηλώσει επισήμως ότι θα συνεργαστεί με την Bosch, για την ανάπτυξη παρόμοιων συστημάτων με ραντάρ στο μέλλον…