Δοκιμή: KTM Duke 250

Δοκιμάζουμε το μεσαίο από τα...μικρά Duke, το μοντέλο των 250 κυβικών. Πόσο καλό είναι και πόσο τιμά την παράδοση της εξαιρετικής συμπεριφοράς των Duke; Δείτε μαζί μας...

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Τιμή: 4.390 ευρώ      
+: Εμφάνιση, οδική συμπεριφορά
 -: Απόδοση κινητήρα στις χαμηλές σ.α.λ, αρχικό δάγκωμα μπροστινού φρένου

Το όνομα Duke είναι συνώνυμο της οδηγικής  ευχαρίστησης και κάθε μοτοσυκλέτα που ονομάζεται έτσι, οφείλει να έχει τα βασικά χαρακτηριστικά που αγαπήσαμε στην πρώτη εμφάνιση του μοντέλου αρκετά χρόνια πριν. Η πρόκληση εμφανίζεται όταν τα παραπάνω πρέπει να συνδυαστούν με τη δυνατότητα για οικονομική καθημερινή μετακίνηση, αλλά η KTM φαίνεται να έχει τη λύση, παρουσιάζοντας και στη χώρα μας το DUKE 250.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε Duke μικρού κυβισμού, καθώς το downsizing έχει καθιερωθεί πλέον σε όλες τις κατηγορίες μοτοσυκλετών και η KTM το ακολουθεί, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους αναβάτες και όχι μόνο, να εισέλθουν στον κόσμο των 2 τροχών. Εφόσον όμως τις δάφνες στην κατηγορία διπλώματος Α2 διεκδικεί με αξιώσεις ο μεγάλος αδερφός 390, ποιος ο λόγος για λιγότερα κυβικά;  Σίγουρα ο βασικότερος  είναι η τιμή, καθώς τα 1.300 ευρώ επιπλέον που κοστίζει το 390 για κάποιους μπορεί να είναι απαγορευτικά. Επίσης για πολλούς η μετάβαση από το όριο των 15 ίππων του διπλώματος Α1, στους 44 του Duke 390 φαντάζει απότομη, οπότε οι  30 ίπποι του 250 αναλαμβάνουν να καλύψουν αυτό το κενό και να διώξουν το άγχος των νέων κυρίως αναβατών. Δεν είναι όμως μόνο τα κυβικά που διαφέρουν ανάμεσα στα δύο μοντέλα. Παρακάτω θα δούμε τις αλλαγές και αν τα 250 κυβικά αρκούν για να προσφέρουν όλα όσα προσδοκούμε οδηγώντας ένα Duke.