Αν και αποτελεί αναφορά στο ρετρό, το εμπρός φωτιστικό σώμα είναι υπερ-μοντέρνο με τεχνολογία LED και πολύ ελκυστικό.

Ξεχωριστό στοιχείο εμφάνισης το πίσω μονόμπρατσο. Η εξάτμιση αν και ογκώδης, έχει προσεχθεί ιδιαίτερα στο φινίρισμά της.

Μια πολύ όμορφη naked μοτοσυκλέτα, με μεσογειακές σχεδιαστικές επιρροές και σε καμία περίπτωση συντηρητική. Μπράβο, Honda.

Εμφάνιση-ποιότητα

Δεν θυμάμαι να με έχουν ρωτήσει περισσότερο στο δρόμο, σχετικά με μοτοσυκλέτα που οδηγούσα, όσο για το CB1000R. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η αισθητική του μοντέλου είναι μοναδική. Η Ιαπωνική εταιρεία το κατατάσσει στην «Neo Sports Cafe» φιλοσοφία και στην πράξη, μιλάμε για μία άκρως μοντέρνα κατασκευή, με στοιχεία ρετρό. Το μοντέλο είναι επιβλητικό, πληθωρικό στο μάτι, με τον 4κύλινδρο κινητήρα σε κοινή θέα και τη ζάντα του μονόμπρατσου ψαλιδιού να κλέβει την παράσταση. Η έντονη παρουσία του χρώματος του αλουμινίου σε πολλά σημεία, όπως τα προστατευτικά του ψυγείου, το γρανάζι του πίσω τροχού, την εξάτμιση και τα καπάκια του κινητήρα, προσδίδει μια έντονη γεύση φουτουρισμού. Ακόμη και το στρογγυλό εμπρός φανάρι, που αποτελεί τον «φόρο τιμής» στα Café racers, είναι τεχνολογίας LED και σε ταξιδεύει στο...μέλλον, όταν φωτίζει. 


Ποιοτικά, τίποτα πάνω στο μοντέλο δεν κρίνεται κατώτερο του τέλειου. Η Honda δηλώνει ότι έχει κάνει εκτεταμένη χρήση μεταλλικών μερών στο CB1000R, στο πνεύμα των café racers και τα πλαστικά κομμάτια της μοτοσυκλέτας είναι...μόλις 6! Αυτό έχει προφανή αντίκτυπο στην αίσθηση ποιότητας του μοντέλου και στον premium χαρακτήρα του. Από εκεί και πέρα, μιλάμε για άριστες συναρμογές, τέλεια βαφή σε όλες τις επιφάνειες και φυσικά, ούτε υποψία τριγμών οπουδήποτε.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!