Οδηγός και συνεπιβάτης κάθονται στα πούπουλα, χάρη στην υπέρ του δέοντος άνετη σέλα δύο επιπέδων.

Η εντυπωσιακή έγχρωμη TFT οθόνη των 6,5 ιντσών ανήκει πλέον στον βασικό εξοπλισμό της σειράς R 1250 GS.

Η εντυπωσιακή έγχρωμη TFT οθόνη των 6,5 ιντσών ανήκει πλέον στον βασικό εξοπλισμό της σειράς R 1250 GS.

Aνεση - Εργονομία

Αν το GS διακρίνεται για ένα, που λέει ο λόγος, πράγμα, αυτό είναι η άνεση που προσφέρει στον αναβάτη και τον συνεπιβάτη του. Το Γερμανικό μοντέλο έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του όλα αυτά τα χρόνια και σε αυτή τη νέα εκδοχή του, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Απεναντίας ο κατάλογος εξοπλισμού είναι πληρέστερος από ποτέ, με τον οδηγό να απολαμβάνει τη ζεστή θαλπωρή του GS. Υψηλή η προσφερόμενη εργονομία με φαρδύ τιμόνι , άπλετο χώρο για τα πόδια, θερμαινόμενα γκριπ, και μια άψογη σέλα, το ύψος της οποία βρίσκεται στα 850 χιλιοστά από το έδαφος, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί και στα 870 χιλιοστά. Ξεκούραστη σε κάθε περίπτωση, με μεγάλα τμήματα πλούσιου αφρώδους υλικού να αγκαλιάζουν τα μαλακά μόρια οδηγού και συνεπιβάτη. 

Στην συγκεκριμένη έκδοση style HP,  η σπορ σχεδίασης ζελατίνα είναι πιο κοντή, αφήνοντας στον οδηγό το οπτικό πεδίο για να δει τον δρόμο μπροστά του, ενώ δεν εμποδίζει τις κινήσεις του όταν οδηγεί σε όρθια θέση.  Εξακολουθεί να ρυθμίζεται πανεύκολα με το ένα χέρι, ακόμα και εν κινήσει μέσω ενός περιστρεφόμενου διακόπτη, και προσφέρει την απαιτούμενη κάλυψη από τον αέρα, ακόμα και στην χαμηλή θέση. Τα μεγάλα ποδοστήρια αποδεικνύονται ευεργετικά για οδήγηση στο χώμα, καθώς είναι πιο ευρύχωρα, παρουσιάζουν μεγαλύτερη ικανότητα πρόσφυσης και είναι πιο άνετα στην πολύωρη χρήση. Η προστατευτική καρίνα στο κάτω μέρος, φροντίζει για την ασφάλεια του κινητήρα και του κάρτερ λαδιού, από ανεπιθύμητα ξυσίματα. Επιπλέον, η εκκίνηση του κινητήρα μπορεί να γίνει με το πάτημα ενός κουμπιού και με τα κλειδιά στην τσέπη, χάρη στο σύστημα keyless ride. 

Το σύστημα Hill Start Control, κρατάει ενεργοποιημένα τα φρένα αυτόματα, όταν εντοπίσει κλίση στο οδόστρωμα μεγαλύτερη από 5 μοίρες είτε σε ανωφέρεια είτε σε κατωφέρεια. Η διαχείριση των επιμέρους λειτουργιών γίνεται μέσω του multicontroller, ενώ συνολικά διακόπτες παρέχουν την πιο εύκολη εξοικείωση που θα μπορούσες να έχεις, αφού κάθε κουμπί κάνει μια συγκεκριμένη διαδικασία χωρίς να μπλέκεις σε δαιδαλώδεις διαδικασίες. Η έγχρωμη TFT οθόνη των 6,5 ιντσών, που γνωρίσαμε στο τελευταίο R 1200, είναι πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό. Παρέχει πλήθος πληροφοριών με διάφορες απεικονίσεις και υπομενού που μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις επιλογές σου. 

Με το Motorrad Connectivity, η οθόνη οργάνων αλληλοεπιδρά μέσω Bluetooth σύνδεσης με το κινητό και το σύστημα ενδοεπικοινωνίας του κράνους σου. Η διαχείριση της μουσικής και των τηλεφωνικών κλήσεων γίνεται ακούραστα χωρίς να αποσπαστείς από την οδήγηση. Με το κατέβασμα της κατάλληλης εφαρμογής από το Android Store ή το AppStore, η οθόνη μετατρέπεται και σε βολική συσκευή πλοήγησης με βέλη, κατάλληλη για καθημερινή χρήση. Περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες λειτουργίες όπως η καταγραφή δρομολογίων και η προβολή άλλων ταξιδιωτικών στατιστικών στοιχείων και πληροφοριών. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ