Αυτή είναι η V8 μπαταρία της Curtiss

Αυτή είναι η V8 μπαταρία της Curtiss

Αυτή είναι η V8 μπαταρία της Curtiss

Curtiss: Αποκάλυψε την «V8» μπαταρία της

Την νεωτεριστική εμφάνιση της μπαταρίας του Curtiss Hera, αποκάλυψε η εταιρεία. Δείτε περισσότερα.

Οι ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες παίρνουν φόρα και η Curtiss, Αμερικανική εταιρεία που έχει ήδη παρουσιάσει μια ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα επιδόσεων, έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες φωτογραφίες.

Πρόκειται για την ηλεκτροκίνητη Hera, η οποία έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό εμφάνισης: Η μπαταρία του αποτελείται από 8 στοιχεία, τα οποία είναι διατεταγμένα σε διάταξη V, αποτελώντας μια αναφορά στην Curtiss V8 του 1907! Με την εν λόγω μοτοσυκλέτα, ο Glen Curtiss είχε κάνει ρεκόρ ταχύτητας στην Ormand Beach της Florida, αγγίζοντας τα 219,79 χλμ/ώρα.  

Στο νέο ηλεκτροκίνητο Hera, φυσικά δεν έχουμε κυλίνδρους ή κινητήρα, αλλά η αναφορά στην ιστορία της Curtiss είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Τα στοιχεία της μπαταρίας είναι διατεταγμένα κατά τέτοιο τρόπο, που όχι μόνο να «φαίνονται» όπως… πρέπει, αλλά και να εξασφαλίζεται η ψύξη τους: Το ένα στοιχείο δεν «κλείνει» το άλλο, αφήνοντας στον αέρα να διέρχεται ανάμεσά τους ανεμπόδιστα.

Η Hera θα είναι, όπως λένε οι άνθρωποι της Curtiss, η «πολυτελέστερη μοτοσυκλέτα του κόσμου» και θα αποδίδει 217 ίππους και 20 kgm ροπής. Αναμένουμε και περισσότερα…