Ασύλληπτη η επίδοση που θα πετύχαινε ο Dunne, αν τερμάτιζε επιτυχώς και δεν είχε πέσει θύμα του δυστυχήματος.

Carlin Dunne: Kαμπάνια υποστήριξης της μητέρας του

Σελίδα στο GoFundMe ξεκίνησε η διοίκηση της ανάβασης του Pikes Peak, μετά τον θάνατο του Carlin Dunne, ενώ δημοσιεύθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το γεγονός.

Μετά το ατύχημα που στοίχισε την ζωή στον Carlin Dunne στην ανάβαση του Pikes Peak, η διοίκηση του αθλητικού γεγονότος, σε συνεργασία με την Ducati Βόρειας Αμερικής, ίδρυσαν σελίδα καμπάνιας στην γνωστή πλατφόρμα GoFundMe. Η καμπάνια θα έχει σκοπό να υποστηρίξει την μητέρα του Carln Dunne, Romie, σε αυτές τα δύσκολες στιγμές μετά την απώλεια του 36χρονου αθλητή.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δυστύχημα στο Pikes Peak. Σύμφωνα με αυτές, επιβεβαιώνεται ότι η Ducati Streetfighter V4 που ο Dunne οδηγούσε, δεν αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα το συμβάν. Το τελευταίο ήταν αποτέλεσμα ενός highsiding λίγο πριν τον τερματισμό, που πιθανόν να οφείλεται σε στιγμιαίο λάθος του Dunne (δεν επιβεβαιώνεται το αν ο Dunne έπεσε σε οδική κακοτεχνία στο σημείο).

Ο Dunne είναι ένας από τους σημαντικότερους αγωνιζόμενους που πήραν ποτέ μέρος στην ανάβαση του Pikes Peak, με 4 νίκες στο ενεργητικό του (2011, 2012, 2013, 2018), αλλά και ρεκόρ στην Heavyweight κατηγορία μέχρι φέτος (που περιήλθε στον Rennie Scaysbrook).

Αξίζει να γράψουμε ότι δημοσιεύθηκε ο προβλεπόμενος χρόνος που ο Dunne θα πραγματοποιούσε, αν τερμάτιζε επιτυχώς: 9 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, μια ασύλληπτη επίδοση που είναι 12 δεύτερα κάτω από το τωρινό ρεκόρ του Scaysbrook. Μάλιστα, οι επικεφαλής της διοίκησης του Pikes Peak έκαναν την πρώτη δωρεά στο GoFundMe, στο συμβολικό ποσό των 932 δολαρίων.