To Husqvarna Vitpilen 701 Aero Concept

Βραβείο σχεδίασης για το Husqvarna «Aero» concept

Βράβευση πολύ υψηλού πρεστίζ, κατάφερε να εξασφαλίσει η Husqvarna Vitpilen 701 Aero Concept για το σχεδιασμό της. Δείτε ποιο ακριβώς…

Η Husqvarna Vitpilen 701 Aero Concept είχε εντυπωσιάσει όλο τον πλανήτη, όταν παρουσιάστηκε πέρσι στην EICMA. Βασισμένο στο Vitpilen 701, το Aero concept έφερε και μπροστινό fairing, ξεχωριστές σχεδιαστικές γραμμές και άλλη ουρά, αλλά και μια καλυμμένη πίσω ζάντα. Προφανώς η μοτοσυκλέτα δεν πέρασε απαρατήρητη και σήμερα, ανακοινώθηκε και η βράβευση της.

Πιο συγκεκριμένα, η Aero Concept πήρε το βραβείο «Best of Best» στον ομώνυμο διαγωνισμό του Γερμανικού Συμβουλίου Design. Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο φορέα ο οποίος διοργανώνει τον «Best of Best Automotive Brand Contest», όπως είναι ολόκληρη η ονομασία του διαγωνισμού και στον οποίον συμμετέχουν αποκλειστικά, brands της αυτοκίνησης.

Η σχεδίαση του Vitpilen 701 Aero Concept έχει επιμεληθεί φυσικά από τον οίκο Kiska, ο οποίος κεντρίζει τα βλέμματα εδώ και δεκαετίες, μέσα από τα μοντέλα της KTM. Στο μοντέλο αυτό, η μοντέρνα και ανεξάρτητη άποψη του Vitpilen 701 συνδυάστηκε με τις ρετρό γραμμές των sportbikes του παρελθόντος.