O Alvaro Bautista

Bautista: Στην Honda το 2020

Και επίσημα ο Alvaro Bautista θα βρίσκεται στην Honda του χρόνου, παραμένοντας στα WSBK. Δείτε λεπτομέρειες…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Τέλος στις μεγαλύτερες φημολογίες που ακούστηκαν στο πρωτάθλημα των World Superbikes. Ο Alvaro Bautista, ο αναβάτης που… παραλίγο να «κλειδώσει» ένα πρωτάθλημα για την Ducati στα World Superbikes, δεν θα βρίσκεται στο Ιταλικό εργοστάσιο το 2020, αφού μεταβαίνει στην Honda.

O Ισπανός Bautista θα βρίσκεται στην εργοστασιακή ομάδα της Honda για το 2020, η οποία σημειωτέον, λέγεται ότι θα τρέξει με μία εντελώς νέα μοτοσυκλέτα για την επόμενη σεζόν. Η διάρκεια του συμβολαίου του Bautista με την Honda θα είναι ένας χρόνος, όπως ακριβώς συνέβη και με το παρόν του συμβόλαιο.

Για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν, ο Bautista υπέγραψε με την ομάδα της Ducati στην αρχή της σεζόν και οδήγησε την νέα, αγωνιστική Panigale V4R σε 15 νίκες, από τις οποίες οι 11 στη σειρά, ένα άνευ προηγουμένου κατόρθωμα. Ωστόσο, η ασταθής τελικά απόδοση του Ισπανού θα τον έφερνε σε δεινή θέση, όταν ο σταθερότατος Jonathan Rea μάζεψε πολύ περισσότερους πόντους και, μετά από πτώσεις του Bautista, πήρε «κεφάλι» στο πρωτάθλημα.

Ο επικεφαλής της HRC, Yoshishige Nomura, δήλωσε για την μεταγραφή: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Alvaro Bautista στο project μας στα WSBK για το επόμενο έτος. Ο Alvaro είναι πολύ γρήγορος και έμπειρος αναβάτης που ήδη έδειξε δυνατή αγωνιστική προσωπικότητα και ανταγωνιστικότητα στα χρόνια του στα MotoGP και στην πρώτη του χρονιά στα WSBK. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του project μας στο συναρπαστικό και δύσκολο πρωτάθλημα των WSBK»