Συνέντευξη Βασίλης Κουτρουμάνος

Βασίλης Κουτρουμάνος: Η πορεία προς την επιτυχία

«Ανακρίνουμε» τον Βασίλη Κουτρουμάνο για να μάθουμε ποια είναι τελικά τα μυστικά που μπορούν να φέρουν στην κορυφή μια εταιρεία του χώρου των δυο τροχών.

Βρεθήκαμε στο κατάστημα της Koutroumanos Moto για συνομιλήσουμε από κοντά με τον Βασίλη Κουτρουμάνο και να δούμε πώς ο ίδιος και ή ομάδα του έχουν καταφέρει σήμερα να δημιουργήσουν μια από τις πιο καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο της μοτοσυκλέτας.

Η Koutroumanos Moto ασχολείται με επισκευές, βελτιώσεις, service, αναπαλαιώσεις, ειδικές μετατροπές, επισκευή ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών συστημάτων, ηλεκτρονική διάγνωση με μηχανήματα της TEXA, τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση ελαστικών και παρέχει τεχνική υποστήριξη σε αγωνιζόμενους του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Η μεγάλη εμπειρία και η τεχνογνωσίας των μηχανικών τους επιτρέπει να αναλαμβάνουν μοτοσυκλέτες οποιουδήποτε κατασκευαστή.  


  
Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο της μοτοσυκλέτας και τι σπουδές ακολουθήσατε.

Από μικρό παιδί είχα ιδιαίτερη  αγάπη για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα. Ξεκίνησα σε μικρή ηλικία να επισκευάζω τα δικά μου οχήματα (παιχνίδια) τα οποία ήταν κατά κύριο λόγο ηλεκτρικά. Στην ηλικία των 13 ετών ξεκίνησα να ασχολούμαι με την επισκευή κινητήρων εσωτερικής καύσης και ακολούθησε η ερασιτεχνική ενασχόληση  επισκευής μοτοποδηλάτων αυτή τη φορά. Καταλυτική υπήρξε η ηλικία των 17 ετών καθώς κατάλαβα ότι απαιτούνται εξειδικευμένες σπουδές για να συνεχίσω δυναμικά στον κλάδο που είχα ιδιαίτερη κλίση.
Γράφτηκα στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ, στο τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ και παράλληλα με τις σπουδές μου ξεκίνησα να εργάζομαι επαγγελματικά σε γενικό συνεργείο μοτοσυκλετών. Είχα  καταφέρει να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος. Τελειώνοντας την τεχνική σχολή έδωσα εξετάσεις στο υπουργείο για την άδεια ασκήσεως  επαγγέλματος ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΗ. Γνωρίζουμε όλοι ότι η τεχνολογία  της μοτοσυκλέτας κάνει μεγάλα άλματα, οπότε και οι δικές μου γνώσεις έπρεπε να ακολουθήσουν αυτή την εξέλιξη. Αποφάσισα τότε να συνεχίσω σε τεχνική σχολή αλλά στο τμήμα ΜΗΧΑΝΟΤΡΟΝΙΚΗΣ αυτή τη φορά. Το κίνητρο σε όλη αυτή την πορεία και την προσπάθεια ήταν η πραγματική και μεγάλη αγάπη για τη μοτοσικλέτα που μαζί με τη θέληση δίνουν το αποτέλεσμα της βαθιάς γνώσης για τους 2 τροχούς.




Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να παραμένει πιστό το πελατολόγιό σας και τι είναι αυτό που φέρνει νέους πελάτες.

Το πελατολόγιο μου είναι αρκετά μεγάλο, κάτι που έχω καταφέρει με ιδιαίτερο  κόπο. Πρόκληση αποτελεί να παραμένει πιστό αυτό το πελατολόγιο σε εμένα καθώς ο κάθε πελάτης έχει το δικό του χαρακτήρα και κατά συνέπεια χρειάζεται διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισηςΚατά κύριο λόγο οι νέοι πελάτες έρχονται από τα καλά λόγια και την ικανοποίηση των υπαρχόντων πελατών. Να αναφέρω ότι έχουμε νέους, απαιτητικούς πελάτες που έρχονται στη ΜΟΤΟ ΒΚ ΕΝGINEERS για τις ιδιαίτερες γνώσεις μας και τα εξειδικευμένα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για τη διάγνωση, συντήρηση και επισκευή όλων των μοντέλων.

Γνωρίζουμε ότι αφιερώνετε πολύ χρόνο για το ΠΠΤ. Τι απαιτεί από εσάς αυτή η δραστηριότητα και τι σας «επιστρέφει» πίσω σαν επιβράβευση;

Το Π.Π.Τ είναι ένα ομαδικό άθλημα, για εμένα το καλύτερο αλλά ταυτόχρονα και το πιο απαιτητικό. Απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, δυνατή προετοιμασία του οδηγού αλλά και όλης της ομάδας συνδυαστικά με άρτια γνώση για τη μοτοσυκλέτα. Η «επιβράβευση» για τη ΜΟΤΟ ΒΚ ΕΝGINEERS έρχεται μέσα από τη διαφήμιση του ονόματός μας, ενώ ο οδηγός απολαμβάνει την αδρεναλίνη που ανεβαίνει κατακόρυφα για αρκετούς γύρους.




Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη δουλειά σας και τι σχέδια έχετε για την επόμενη 5ετία;

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στην δουλειά μου είναι το χαμόγελο των πελατών μου όταν ικανοποιημένοι από την εργασία του συνεργείου καβαλάνε την μοτοσυκλέτα τους με άλλον αέρα!Πραγματικά, η έκφραση του προσώπου ευχαριστημένου πελάτη είναι αυτή που με ξεκουράζει και μου δίνει τη διάθεση να ασχοληθώ με την επόμενη «αγαπημένη» ενός άλλου πελάτη!
Εκτιμώ επίσης, τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια που μας δίνουν οι κάτοχοι μοτοσυκλέτας όταν έχουμε αποκαταστήσει βλάβη που δεν είχαν καταφέρει να επιδιορθώσουν σε άλλο συνεργείο.
Τα σχέδιά μου για τα επόμενα χρόνια είναι ενας μεγαλύτερος χώρος επισκευής και συντήρησης, εξοπλισμένος με εργαλεία και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και περισσότερα αξεσουάρ για τον αναβάτη και την μοτοσυκλέτα.
 
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Βασίλη Κουτρουμάνο και όλο το προσωπικό της Koutroumanos Moto για τη φιλοξενία.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Στρ. Μακρυγιάννη 38, Αγιος Ιωάννης Ρέντης, 18233, ΑΤΤΙΚΗΣ
Τηλ. 2155508428
Facebook Page

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 19:00