H Bandit 9 L-Concept

H Bandit 9 L-Concept

H Bandit 9 L-Concept

Bandit 9 L-Concept: Φόρος τιμής στην Jet Age

Μια μοτοσυκλέτα εμπνευσμένη από την εποχή της επιστημονικής φαντασίας και την ανάπτυξη της jet αεροπλοΐας, σε αυστηρά περιορισμένη έκδοση. Τι λέτε για αυτό;

Εντάξει, το ξέρουμε: Τα limited μοντέλα μοτοσυκλετών σήμερα γνωρίζουν τις καλύτερές τους μέρες. Μάλιστα, τα διαφορετικά γούστα είναι τόσα πολλά, που οδηγούν και σε αντίστοιχες δημιουργίες. Αυτή λοιπό η μοτοσυκλέτα, είναι ακριβώς αυτό το «κάτι άλλο»: Πρόκειται για την L-Concept από την Bandit 9.

Η μοτοσυκλέτα βασίζεται σε έναν κινητήρα 125 κ.εκ., ο οποίος όμως είναι περίτεχνα κρυμμένος κάτω από ένα κάλυμμα, όπως επίσης και τα περισσότερα μηχανικά μέρη του μοντέλο. Έτσι, η L-Concept έχει μια εμφάνιση που αποτελεί φόρο τιμής στον φουτουρισμό της εποχής του sci-fi.

Το ανοξείδωτο ατσάλι κυριαρχεί στην εμφάνιση της L-Concept, καθώς ουσιαστικά η μοτοσυκλέτα είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένη από αυτό. Η μονοκόκ κατασκευή του πλαισίου, που φιλοξενεί παράλληλα και την σέλα και το ρεζερβουάρ καυσίμου, «δένει» με τον κινητήρα των 125 κ.εκ. που κρύβεται πίσω από το «cowl», που θα έλεγαν και οι ασχολούμενοι με την αεροδιαστημική (ναι, η τροφοδοσία του γίνεται με καρμπυρατέρ).

Οι τροχοί είναι ακτινωτοί, διαμέτρου 21 ιντσών εμπρός και πίσω, με ένα δισκόφρενο στον καθένα να αναλαμβάνει την επιβράδυνση. Η πίσω ανάρτηση φέρει 2 οριζόντια αμορτισέρ που δένουν στο ψαλίδι, ενώ εμπρός χρησιμοποιείται τηλεσκοπικό πιρούνι. Το τιμόνι είναι προφανέστατα custom και έχει φτιαχτεί, ώστε να θυμίζει τους μοχλούς ελέγχου πτήσης των αεροσκαφών. Τα μαρσπιέ, τα γκριπ και οι μανέτες είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο, ενώ LED φωτιστικά σώματα χρησιμοποιούνται εμπρός και πίσω.

Η μοτοσυκλέτα θα φτιαχτεί σε μόνο 9 κομμάτια, με την τιμή της να ανέρχεται στα… 11.950 δολάρια, με παράδοση στην πόρτα σας! Θα τα δίνατε;