BMW: Θα επικεντρωθούμε στα scooters

O Markus Schramm της BMW μίλησε σε ιταλικά μέσα για τα σχέδια της BMW για το μέλλον, την επέκταση της αλλά και το πολύκροτο, νέο «F850RS/XR». Δείτε τι δήλωσε.

Η BMW είναι μια από τις εταιρείες που αναπτύσσεται σε σημαντικό βαθμό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έχει καταστεί εδώ και καιρό μια από τις πιο ποθητές μάρκες και στις αναπτυσσόμενες αγορές. Για τα σχέδια της μάρκας αλλά και πολλά ακόμα, μίλησε σε ιταλικά μέσα ο Markus Schramm, ο CEO της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Schramm ανέφερε ότι σε κάποιες αγορές, αυτή την στιγμή, η ζήτηση για BMW μοτοσυκλέτες είναι μεγαλύτερη της προσφοράς και υπάρχουν σχέδια για αύξηση της παραγωγής: «Η ανάγκη μας είναι να επεκτείνουμε την αγορά και θα το κάνουμε με επιτυχημένες συνεργασίες, όπως αυτές στην Κίνα και στην Ινδία. Μάλιστα για την τελευταία, με την TVS, θα αυξήσουμε την παραγωγή γιατί η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά. Στην Ασία, ειδικά στην Κίνα, βλέπουμε μια πολιτισμική μεταβολή σε σχέση με την μοτοσυκλέτα. Δεν είναι πια ένα μεταφορικό μέσο για τους φτωχότερους, αλλά ένα status σύμβολο για την μεσαία τάξη και παραπάνω. Περιμένουμε μεγάλη αλλαγή»

Ο Schramm δήλωσε επίσης, ότι προτεραιότητα της μάρκας είναι τα scooters, ενώ δεν έχει άμεσα σχέδια για παραγωγή τρίτροχων οχημάτων: «Για τα επόμενα λίγα χρόνια θα συγκεντρωθούμε στα scooters αλλά όχι μόνο… Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι ο αριθμός των τροχών δεν θα αυξηθεί. Είμαστε ή δεν είμαστε μάρκα που κατασκευάζουμε δίκυκλα;» είπε.

Τέλος, ο Schramm προέβη, υπό πίεση των Ιταλών δημοσιογράφων, σε δηλώσεις για το νέο F850XR ή RS, το οποίο έχει «αποκαλυφθεί» με πολλούς τρόπους πλέον: «Προφανώς, θα υπάρχει ένα ακόμα μοντέλο που θα καταταχθεί στην σειρά F, αλλά όχι ακόμα. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω»