BMW R1200GS 2019: Ισχυρότερο και μεγαλύτερο!

Πολλά στοιχεία είναι πλέον στο φως, σχετικά με την ανανέωση της R1200GS, η οποία θα είναι αρκετά εκτεταμένη! Δείτε τι ακριβώς αλλάζει...

Ίσως η πιο επιτυχημένη μοτοσυκλέτα σε όλη την ιστορία της BMW, η R1200GS κάνει ένα μεγάλο βήμα για το 2019, όπως όλα δείχνουν. Δύο χρόνια μετά την τελευταία του ανανέωση, το μεγάλο adventure της BMW θα αλλάξει σε πολλά σημεία, με πτρώτο και καλύτερο, το όνομα του: Πλέον, θα λέγεται R1250GS.

Καλά διαβάσατε, η αλλαγή του ονόματος είναι μάλλον γεγονός και οφείλεται στον νέο κινητήρα που το μοντέλο θα χρησιμοποιήσει. Η BMW
αναβαθμίζει ξανά τον Boxer που εμφάνισε το 2013, ανεβάζοντας τον κυβισμό στα 1.254 κ.εκ.
Αυξημένη θα είναι και η ισχύς του νέου κινητήρα, συγκεκριμένα μιλάμε για 136 ίππους, αντί των 125 του υπάρχοντος μοντέλου.


Οι πληροφορίες θέλουν επίσης, το νέο μοντέλο να φέρει κεφαλές με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, σύστημα το οποίο θα επιτρέψει στην απόδοση της ροπής να ρυθμιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια και να είναι ακόμη πιο ομαλή.

Η μοτοσυκλέτα δεν θα αλλάξει μόνο όσον αφορά το μηχανικό σύνολο, αλλά θα έχει και αρκετές αλλαγές στις διαστάσεις του. Συγκεκριμένα, θα αυξηθεί το μήκος της νέας R1250 GS Adventure, κατά 15 χιλιοστά. Το μεταξόνιο της νέας GS θα ανέρχεται στα 1.500 χιλιοστά, ενώ για την νέα GS Adventure η τιμή θα είναι στα 1.520 χιλιοστά.

Αυξημένο θα είναι ωστόσο και το βάρος στις νέες μοτοσυκλέτες. Η R1250GS αλλά και η Adventure έκδοσή της θα είναι κατά 5 κιλά βαρύτερες, από 244 στα 249 κιλά και από 263 στα 268 κιλά αντίστοιχα. Η αλλαγή αυτή πιθανόν οφείλεται σε χρήση νέου συστήματος εξάτμισης, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η νέα R1250GS θα είναι σημαντικά πιο αθόρυβη από το απερχόμενο μοντέλο. Συγκεκριμένα, δηλώνεται ότι η μοτοσυκλέτα θα έχει επίπεδα θορύβου 88 dB, τα οποία είναι 4 dB λιγότερα από τα 92 του υπάρχοντος –και, επειδή η κλίμακα Decibel είναι λογαριθμική, μιλάμε περίπου για το μισό θόρυβο!

Σύμφωνα με βρετανικές πηγές, η εμφάνιση του νέου R1250GS θα γίνει στην Intermot της Κολωνίας, η οποία θα γίνει τον Οκτώβριο.