Τα εν λόγω σχέδια της BMW. H μπαταρία απεικονίζεται με τον αριθμό 15. Προσέξτε το εύκαμπτο ρεζερβουάρ και πως λειτουργεί.

Τα εν λόγω σχέδια της BMW. H μπαταρία απεικονίζεται με τον αριθμό 15. Προσέξτε το εύκαμπτο ρεζερβουάρ και πως λειτουργεί.

BMW: Νέα σχέδια για υβριδική μοτοσυκλέτα

Αποκαλύπτεται η πρόθεση της BMW να παρουσιάσει κάποιο υβριδικό νέο μοντέλο, μέσα από σχέδια που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Δείτε περισσότερα.

Πριν κάποια χρόνια, η BMW είχε κάνει ένα… πρωταπριλιάτικο αστείο, παρουσιάζοντας μια υβριδική R1200GS. Κλασικά μιας και τα πρωταπριλιάτικα της BMW είναι απίστευτα καλοδουλεμένα, πολλοί είχαν πιστέψει την  φάρσα τότε. Έλα όμως που η BMW είχε τελικά, αρκετή δόση αλήθειας σε αυτή…

Σύμφωνα με σχέδια που δημοσιεύθηκαν σε αμερικανικές πηγές, η BMW έχει καταθέσει πατέντες για υβριδικές τεχνολογίες, που έχουν να κάνουν με νέα μοτοσυκλέτα. Αυτή την φορά, τα σχέδια ασχολούνται με την χρήση ενός πρωτοποριακού συστήματος ρεζερβουάρ καυσίμου και ειδικού συνδυασμού με μια μπαταρία.

Προσέξτε τα σχέδια: Η BMW προτείνει την χρήση μιας αφαιρούμενης μπαταρίας, η οποία θα φιλοξενείται κάτω από το εύκαμπτο (!) ρεζερβουάρ καυσίμου! Αυτό και αν είναι πρωτότυπη ιδέα: Έτσι λύνεται ένα από τα βασικότερα προβλήματα που οι υβριδικές μοτοσυκλέτες αντιμετωπίζουν εξ ορισμού: Την χωροταξία μπαταρίας και ρεζερβουάρ. Ο αναβάτης θα μπορεί, όπως φαίνεται από τα σχέδια, είτε να φέρει την μπαταρία στην μοτοσυκλέτα κάτω από το ρεζερβουάρ καυσίμου (κερδίζοντας σε ηλεκτρική αυτονομία), είτε να την αφαιρεί (κερδίζοντας σε λίτρα καυσίμου).

Για να σας βοηθήσουμε να «κάνετε εικόνα» το εύκαμπτο ρεζερβουάρ, σκεφτείτε το σύστημα FlexCase που η BMW τοποθετεί στα scooter της ή ακόμα πιο απλά, ένα σωληνάριο οδοντόκρεμας: Όσο πιο πολύ αδειάζει, τόσο μικρότερο χώρο καταλαμβάνει αν το παραμορφώσεις.

Η πατέντα αυτή έρχεται να συμπληρώσει τα νέα περί κατοχύρωσης μιας πατέντας για ηλεκτρικό μοτέρ, ενσωματωμένο στο κέντρο ζάντας, το οποίο είχαμε δει πριν λίγο καιρό. Και οι δύο πατέντες είναι σοβαρές ενδείξεις ότι σύντομα, θα δούμε κάτι μεγάλο από την BMW.