Τι γίνεται με το S1000XR;

Εικόνες των εγγράφων που κατοχυρώθηκαν στην Αμερική για τα μοντέλα BMW το 2020.

BMW: Κόβει το S1000XR;

Πληροφορίες από την Αμερική δείχνουν σε μια πιθανή μεγάλη αλλαγή, που αφορά το BMW S1000XR! «Κόβεται» το μοντέλο ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Το BMW S1000XR είναι μία από τις πιο πετυχημένες μοτοσυκλέτες της μάρκας, με πολλές πωλήσεις παγκοσμίως καθώς χρησιμοποιώντας τον κινητήρα του S1000RR, έχει ενθουσιάσει αμέτρητους αναβάτες με τις επιδόσεις του. Όμως κάποιες ενδείξεις από Αμερική δείχνουν ότι ίσως μια μεγάλη αλλαγή ετοιμάζεται, που ίσως θα φέρει και το «κόψιμο» του μοντέλου από την γκάμα.

Θα μας πείτε βέβαια: Κόβεται το… πετυχημένο μοντέλο; Συνήθως όχι, θα σας πούμε εμείς, αλλά ας δούμε τι γίνεται. Η υπηρεσία NHTA των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δημοσιοποίησε μια λίστα μοτοσυκλετών την οποία κατέθεσε η BMW, για την χρονιά 2020. Πρόκειται για μια συνήθη τακτική για την χώρα, μέσα από την οποία πολλά δημοσιογραφικά μέσα αλιεύουν πληροφορίες για τα επόμενα μοντέλα των εταιρειών με αρκετά μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Από την λίστα αυτή όμως, απουσιάζει βροντερά το S1000XR, που αν μη τι άλλο δείχνει ότι το μοντέλο δεν θα είναι στην γκάμα της εταιρείας (για την Αμερική τουλάχιστον) το 2020.

Μαζί με την S1000XR, από την λίστα των νέων μοντέλων απουσιάζουν τα R nineT Urban G/S, τα C650 Sport και C Evolution αλλά και τα παλιότερα F800 GT/R. Τι ετοιμάζει η BMW λοιπόν;

Η αφαίρεση του S1000XR από την λίστα των νέων μοντέλων μπορεί να εξηγείται, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε ένα νέο S1000RR στην αγορά πλέον, με πολύ καλύτερο κινητήρα ο οποίος έχει σχεδιαστεί και για να πληροί τις προδιαγραφές Euro 5. ¶ρα, η BMW ίσως ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο S1000XR με αυτό το νέο μοτέρ, το οποίο μπορεί να μην εμφανιστεί άμεσα στην αγορά της Αμερικής περιμένοντας μέχρι το 2021.

Nα σημειώσουμε κάπου εδώ, ότι παρά τις ενδείξεις που λαμβάνονται από έγγραφα και πατέντες (που πολλές φορές βγαίνουν σωστές) οι διαφορές στην αντιμετώπιση των αγορών Αμερικής και Ευρώπης από τις εταιρείες είναι σημαντικές. Η διακοπή μιας τόσο πετυχημένης μοτοσυκλέτας όσο το S1000XR, άλλωστε, είναι κίνηση με ρίσκο και δύσκολα η BMW θα την έκανε, αν δεν είχε κάποιον αντικαταστάτη ή κάποιο άλλο σχέδιο έτοιμο.

Τι να περιμένουμε εμείς όμως; Θα δείξει ο καιρός, αν και θεωρούμε ότι το μοντέλο μάλλον θα ανανεωθεί, παρά θα καταργηθεί. Σε επικοινωνίες μας με την εταιρεία, δεν μας αποκαλύφθηκε κάτι παραπάνω μέχρι τώρα.