BMW K75RT Renard

Μια μοτοσυκλέτα με προϋπηρεσία στην… αστυνομία, η οποία μεταμορφώθηκε σε ένα απαστράπτον streetfighter! Πως σας φαίνεται;

Η Εσθονία έχει έναν από τους καλύτερους οίκους customizing στον κόσμο, με το όνομα Renard: Ο επικεφαλής Andres Uibomae και το επιτελείο του δεν έχουν κάποιο αυστηρό στυλ ταυτότητας, αλλά οι δημιουργίες τους εντυπωσιάζουν πάντα. Ένα από τα τελευταία τους πονήματα είναι αυτό το BMW K75RT, το οποίο μεταμορφώθηκε από αστυνομική μοτοσυκλέτα, σε μοναδικό streetfighter.

Όπως ο Uibomae λέει, αγόρασε ο ίδιος την μοτοσυκλέτα μεταχειρισμένη, από έναν αστυνομικό σταθμό, όταν είχε «μόνο 30.000 χιλιόμετρα, έναν σχετικά μικρό αριθμό. Πάντα μας άρεσε να δουλεύουμε σε Κ75, οπότε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε». Η πρώτη επέμβαση έγινε στο μπροστινό, όπου ο Uibomae τοποθέτησε το πιρούνι μιας Moto Guzzi Griso, αλλά και τα φρένα και τον τροχό της ίδιας μοτοσυκλέτας.

Από το ίδιο Griso χρησιμοποιήθηκε επίσης το τιμόνι, το οποίο εξοπλίστηκε με custom διακόπτες της Renard, μανέτες και αντλία φρένου της Beringer και γκριπ Puig. Στην πίσω ανάρτηση έγινε θεαματική δουλειά: το αμορτισέρ και το μοχλικό επανατοποθετήθηκαν παράλληλα προς τον άξονα μετάδοσης, ο οποίος είναι νέος και λίγο μακρύτερος και λεπτότερος.

Το ρεζερβουάρ επιλέχθηκε να είναι αυτό μιας R80G/S, που τροποποιήθηκε έντοναγια την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, ενώ χειροποίητη φυσικά είναι η νέα σέλα. Ο κινητήρας έμεινε απείραχτος πέρα από ελαφρές κοσμητικές επεμβάσεις, ενώ η εξάτμιση προήλθε από την SC Project. Τέλος, τα χρώματα που επέλεξε ο Uibomae είναι κόκκινο, μπλε και λευκό, σε ιδιαίτερα έντονες αποχρώσεις τους, τονίζοντας ιδανικά τον ανανεωμένο χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.