BMW: Επίσημη επιβεβαίωση για 1.800άρη boxer!

Από επίσημα χείλη, επιβεβαιώνεται ότι σύντομα θα δούμε τον μεγαλύτερο boxer στην ιστορία της BMW, να βγαίνει σε παραγωγή! Δείτε περισσότερα…

Μετά από το πρώτο και… το δεύτερο concept μοτοσυκλετών, που φιλοξενούν έναν νέο boxer από την BMW, η εταιρεία φαίνεται ότι τοποθετήθηκε και επίσημα πλέον, για τον νέο της κινητήρα. Να θυμίσουμε, ότι μια αερόψυκτη, μεγάλη σε κυβισμό μονάδα Boxer κινητήρα εμφανίστηκε να χρησιμοποιείται σε 2 μοτοσυκλέτες (τα Concept με ονομασίες «Departed» και «Birdcage») χωρίς να κρύβεται ότι πρόκειται για νέο μοτέρ, αλλά και χωρίς παραπάνω πληροφορίες να είναι διαθέσιμες.

Ωστόσο, σύμφωνα με Ιταλικά μέσα, οι Γερμανοί αποφάσισαν να μιλήσουν επίσημα πλέον και να τοποθετηθούν σχετικά με τον νέο κινητήρα. Ο Timo Resch, αντιπρόεδρος marketing και πωλήσεων της BMW, δήλωσε συγκεκριμένα το εξής: «Μετά το DEPARTED, το Birdcage είναι το δεύτερο concept που αναπτύχθηκε πάνω στον κινητήρα μας και στα μέσα του 2019 ένα concept δικό μας θα κάνει εμφάνιση. Μια σειρά cruiser μαζικής παραγωγής θα παρουσιαστεί το 2020». 

Με τις δηλώσεις αυτές η BMW ουσιαστικά δίνει απάντηση σε 2 θέματα ταυτόχρονα: Τόσο για τον νέο κινητήρα, όσο και για την νέα σειρά cruiser μοντέλων –την οποία, για να είμαστε ειλικρινείς, περιμέναμε και λίγο νωρίτερα. Παρόλα αυτά, μετά τις δηλώσεις του Resch, τα σενάρια τελειώνουν και ο 1.800άρης Boxer παίρνει επίσημα το «βάπτισμα του πυρός» για την είσοδο στην παραγωγή.