BMW Boxer: Τώρα και σε μοντέλο

Αν είστε petrolhead και θέλετε κάτι διαφορετικό να ασχοληθείτε, αυτό το κιτ μοντελισμού μπορεί να είναι για εσάς… Δείτε περισσότερα.

Η Franzis Verlag, έχοντας λάβει επίσημη άδεια από την BMW, κατασκεύασε ένα νέο κιτ μοντέλου του πασίγνωστου κινητήρα Boxer, που εξόπλιζε τα R 90S, την δεκαετία του 1970. Πρόκειται για έναν από τους πλέον επιτυχημένους κινητήρες της εταιρείας, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της. Και τι είναι πιο ωραίο για έναν αφοριωμένο λάτρη της μηχανολογίας, από ένα μοντέλο κινητήρα που μπορεί να συναρμολογήσει ο ίδιος!

Το κιτ αποτελείται από 200 κομμάτια, τα οποία εφαρμόζουν μεταξύ τους «κουμπωτά» ή «βιδωτά» καθώς δεν υπάρχει απαίτηση να συγκολληθούν μεταξύ τους (θυμίζοντας μια γνήσια διαδικασία συναρμολόγησης κινητήρα). Τα κομμάτια που αποτελούν τον  στροφαλοθάλαμο είναι διάφανα και επιτρέπουν την θέαση όλων των εσωτερικών τμημάτων του κινητήρα, ενώ τα περισσότερα τμήματα είναι κινούμενα δίνοντας… άλλο νόημα στην έννοια «ρεαλιστική αναπαράσταση» .

Το κιτ είναι σε κλίμακα 1:2, δηλαδή το τελικό μοντέλο είναι στο μισό ακριβώς μέγεθος με τον κινητήρα που αναπαριστά και έχει μέγεθος περίπου 470x355x160 χιλιοστά (γεμίζει πολύ εύκολα ένα γραφείο…). Φυσικά, στο κιτ συμπεριλαμβάνεται βιβλίο οδηγιών 120 σελίδων, το οποίο κάνει και μια ιστορική αναφορά στον κινητήρα και στην χρήση του στα μοντέλα της BMW. Το κιτ κοστίζει περίπου 200 ευρώ – όχι ευκαταφρόνητο ποσό, αλλά απόλυτα δικαιολογήσιμο.