To KTM 790 Adventure

To KTM 790 Adventure R

Αυτή είναι η τιμή του ΚΤΜ 790 Adventure

Επίσημα ανακοινώθηκε η τιμή μίας από τις πλέον αναμενόμενες μοτοσυκλέτες για το 2019. Πόσα θα δώσετε για να το κάνετε δικό σας;

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Λίγο καιρό μετά την επίσημη αποκάλυψη του ΚΤΜ 790 Adventure, στην έκθεση της  EICMA, η ελληνική αντιπροσωπεία μας κοινοποίησε τον νέο της τιμοκατάλογο. Φυσικά, μέσα στα νέα μοντέλα βρίσκει κανείς και το 790 Adventure και εμείς είμαστε εδώ για να σας ανακοινώσουμε την τιμή του.

Το 790 Adventure λοιπόν, θα ξεκινά από τα 13.450 ευρώ, στην βασική έκδοση, στα πορτοκαλί και λευκά χρώματα. Αν θέλετε να αποκτήσετε την έκδοση R, η τιμή της διαμορφώνεται στα 14.490 ευρώ.

H μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε 2 εκδόσεις: Την Adventure, που θα είναι και η βασική, και την Adventure R που θα είναι περισσότερο εστιασμένη στην off-road χρήση και θα φέρει διαφορετικές αναρτήσεις με μεγαλύτερες διαδρομές –πιο συγκεκριμένα η βασική έκδοση θα φέρει πιρούνι WP 43 χιλιοστών, ενώ στην R έκδοση το πιρούνι θα είναι το WP Xplor των 48 χιλιοστών. Και στις δύο περιπτώσεις, η ανάρτηση θα είναι πλήρως ρυθμιζόμενη, στην απλή έκδοση οι διαδρομές εμπρός και πίσω θα ανέρχονται στα 200 χιλιοστά, ενώ για την R έκδοση ανεβαίνουμε στα 240. Ακόμη, άλλες διαφορές θα είναι τα ελαστικά Metzeler Karoo 3 και ελαφρώς διαφορετική εμφάνιση. Ωστόσο, οι δύο μοτοσυκλέτες θα είναι αρκετά κοινές μεταξύ τους κατά τα άλλα.

Κοινό τους στοιχείο είναι ο δικύλινδρος κινητήρας των 790 κυβικών, που θα αποδίδει 94 ίππους και 8,9 kgm ροπής και λειτουργεί ως ενεργό στοιχείο, στο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο. Το ρεζερβουάρ έχει τοποθετηθεί χαμηλά στην μοτοσυκλέτα, για καλύτερο ζύγισμα και θα έχει χωρητικότητα 20 λίτρων, το οποίο σύμφωνα με την ΚΤΜ, θα προσφέρει μια αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων. Για την πέδηση, φροντίζουν δύο δίσκοι 320 χιλιοστών εμπρός που συνεργάζονται με 4πίστονες δαγκάνες, ενώ πίσω, βρίσκουμε έναν δίσκο 260 χιλιοστών και δαγκάνα 2 εμβόλων. Το ABS του μοντέλου θα είναι τύπου cornering με λειτουργία offroad. Οι τροχοί της μοτοσυκλέτας θα είναι ακτινωτοί, διαμέτρου 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Στα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, βρίσκουμε traction control ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα και με δυνατότητα απενεργοποίησης, ενώ η απεικόνιση των ενδείξεων θα γίνεται σε μια νέα οθόνη TFT με σύστημα διασύνδεσης σε smartphone. Τα φωτιστικά σώματα της μοτοσυκλέτας, είναι όλα τύπου LED.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν οι τιμές για όλα τα νέα μοντέλα του 2019. Πιο συγκεκριμένα, τα νέα 690 SMC και Enduro τιμολογούνται στα 11.290 και 10.980 αντίστοιχα, ενώ στο ανανεωμένο 1290 Superduke GT μπορεί να γίνει δικό σας έναντι 19.290 ευρώ.
 

  • docnorth

    Αυτή είναι η τιμή για το 800άρι; Ή μήπως πρόκειται για την ημιεργοστασιακή έκδοση του Rally Dakar;