Η μοτοσυκλέτα του ρεκόρ σε στιγμιότυπο δράσης

Αυτή είναι η γρηγορότερη ηλεκτρική μοτό του κόσμου

Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον κόσμο που ξεπερνά επίσημα την ταχύτητα των 320 χλμ/ώρα ανήκει στην ομάδα Mobitec, σπάζοντας ένα ρεκόρ 7 ετών. Δείτε περισσότερα.

Η ειδική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Mobitec Team κατέχει πλέον ρεκόρ ταχύτητας, όσο και μια παγκόσμια πρωτιά: Είναι η πρώτη ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα που ξεπερνά τα 200 μίλια την ώρα ή αλλιώς, 320 χλμ/ώρα, ρεκόρ το οποίο καταγράφηκε στα ορυχεία άλατος της Bonneville, στην Αμερική.

Ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας του ρεκόρ ήταν ο Ιάπωνας Ryuhji Tsurata, o οποίος στις δύο απαιτούμενες για την πιστοποίηση δοκιμές της FIM, «έγραψε» 204,629 και 204,484 μίλια την ώρα, ήτοι 329,25 και 329,01 χιλιόμετρα την ώρα! Οι επιδόσεις αυτές σήμαναν και την κατάρρευση του προηγούμενου ρεκόρ των 181,608 μιλιών ή 292,2 χιλιομέτρων την ώρα, το οποίο κατείχε ο Chip Yates από το 2011 (πάντα με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα).

Οι προσπάθειες της ομάδας, που έχει την βάση της στην Nagoya της Ιαπωνίας, διήρηκσαν 5 χρόνια μέχρι αυτή την επιτυχία, ενώ μάλιστα πέρσι, ο αναβάτης Kaz Mazutani είχε ατύχημα προσπαθώντας να σπάσει το ρεκόρ, πέφτοντας με ταχύτητα 296 χιλιομέτρων την ώρα. Ο Mazutani επέζησε αλλά υπέστη τραυματισμό στον καρπό που τον εμπόδισε να τρέξει ο ίδιος. Ωστόσο, δήλωσε το παρόν στις προσπάθειες της ομάδας καθώς ήταν εκεί για να δώσει και τα συγχαρητήρια του στον Tsurata.

Η κατηγορία στην οποία υπήχθη η μοτοσυκλέτα της Mobitec έχει ως κανόνες, οι μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικές ή ηλιακές, να μην έχουν εκτενείς αεροδυναμικές επεμβάσεις και ο αναβάτης να είναι ορατός. Αναμφίβολα μιλάμε για μια «φρέσκια» και σημαντική πρωτιά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.