Αττική Οδός: Όχι στις αυξήσεις των διοδίων

Η Αττική Οδός ανακοίνωσε πως δεν θα ισχύσουν οι αυξήσεις που είχε προαναγγείλει για τις τιμές των διοδίων και θα διαμόρφωναν το αντίτιμο στα 3,30 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2020.

Στα μέσα του περασμένου Ιουνίου η Αττική Οδός είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση νέων τιμών διοδίων που θα τίθονταν σε ισχύ σε δύο διαδοχικά στάδια για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων. Τότε είχε ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων με ανακοινώσεις τόσο από το υπουργείο Μεταφορών, όσο και από την παραχωρησιούχο εταιρεία. Σήμερα, με μια λιτή ανακοίνωση η Αττική Οδός Α.Ε. «παγώνει» τις αυξήσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019.

Υπάρχουν σενάρια που αναφέρουν πως η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι λεπτομέρειες της οποίας θα έλθουν στο φως της δημοσιότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέρος της οποίας μάλιστα φέρεται να αποτελεί και η σημερινή ανακοίνωση.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι η Αττική Οδός είχε εξαγγείλει αυξήσεις της τάξεως των 50 λεπτών σε βάθος εξαμήνου, με το αντίτιμο να διαμορφώνεται από τα 2,80 ευρώ στα 3,30 ευρώ για τις κατηγορίες 2, 3 και 4 (δηλαδή αυτές των επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.