Νικητές η Aprilia και ο Rennie Scaysbrook στο φετινό Pikes Peak.

Aprilia: Νίκη και ρεκόρ στο Pikes Peak

Στην σκιά του θανάτου του Carlin Dunne, η Aprilia με τον Rennie Scaysbrook φεύγει νικήτρια από τις ΗΠΑ με νέο ρεκόρ. Δείτε περισσότερα.

Ο φετινός αγώνας του Pikes Peak σημαδεύτηκε από τον πρόωρο χαμό του Carlin Dunne, του αναβάτη της Ducati που λάμβανε μέρος με την νέα Streetfighter V4. Ο Dunne υπέστη ατύχημα λίγο πριν τον τερματισμό και δυστυχώς υπέκυψε, βάφοντας μαύρη την σελίδα του Pikes Peak 2019, το οποίο ωστόσο συνεχίστηκε ως είθισται.

Την νίκη πήρε η Aprilia με τον Rennie Scaysbrook, κάνοντας μάλιστα και νέο ρεκόρ στην κατηγορία Heavyweight. Ο Scaysbrook τερμάτισε την κούρσα σε 9 λεπτά και 44.963 δευτερόλεπτα, διαλύοντας το ρεκόρ που υπήρχε από το 2017 και τον Chris Fillmore (9.49.625). Αυτή την στιγμή, το 9.44.963 είναι ο ταχύτερος χρόνος ανάβασης μοτοσυκλέτας στην Pikes Peak.

Ο Scaysbrook αναφέρθηκε τόσο στον αγώνα, όσο και στον συναθλητή του Carlin Dunne τον οποίο αποχαιρέτησε με συγκινητικό τρόπο. «Ο αγώνας είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις που εγώ και η μοτοσυκλέτα μου απλά γίναμε ένα. Η δουλειά που κάναμε όλη την εβδομάδα ήταν υπολογισμένη και συστηματική, κάνοντας την μοτοσυκλέτα όλο και καλύτερη και είμαι ευγνώμων για αυτή την απίστευτη ομάδα πίσω μου, με την οποία πετύχαμε αυτό το αποτέλεσμα»

«Ο αγώνας ήταν θεαματικός μέχρι που μάθαμε για το ατύχημα του Carlin. O Carlin ήταν τεράστιο μέρος της δικής μου εμπειρίας στο Pikes Peak, με βοήθησε το 2016 σαν μέντορας μου όταν εγώ ήμουν πρωτάρης, μετά με αντιμετώπισε πρόσωπο με πρόσωπο το 2018, όταν και κέρδισε. Ήταν ένας τζέντλεμαν. Καθώς ήμασταν οι δύο τελευταίοι που ξεκινήσαμε φέτος, μου έδωσε το χέρι, μου ευχήθηκε καλή τύχη και είπαμε ο ένας στον άλλον ότι θα τα πούμε στην κορυφή. Ο κόσμος έχασε έναν πραγματικό πρωταθλητή.»