Aprilia Moto 6.5 Wreckless

Μια custom κατασκευή που στόχο είχε να μεταμορφώσει, μια μοτοσυκλέτα που έχει χαρακτηριστεί ως «το πιο άσχημο μοντέλο όλων των εποχών». Δείτε την…

Ο σχεδιαστής Phillippe Starck έμεινε στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, ίσως με τον χειρότερο τρόπο που θα ήταν δυνατός. Δημιουργώντας την Avant-Garde μοτοσυκλέτα της Aprilia που πήρε το όνομα Moto 6.5, ο Starck δέχθηκε άνευ προηγουμένου κριτική για ένα μοντέλο που κάποιοι χαρακτηρίζουν ως «την πιο άσχημη μοτοσυκλέτα ever». Ωστόσο, το μοντέλο είχε και αρκετούς λάτρεις και ένας από αυτούς είναι ο Rick Geall, επικεφαλής του οίκου customizing «Wreckless Motorcycles».

Όντας ήδη ιδιοκτήτης μιας 6.5, ο Geall έψαχνε ιδέες για να ξεκινήσει το επόμενο project του με επίκεντρο την ίδια. Έπεσε πάνω στην δουλειά ενός ψηφιακού καλλιτέχνη, του Αυστραλού Michael Bretherton, ο οποίος είχε κάποιες ιδέες για μετατροπή της μοτοσυκλέτας σε street racer με πολύ πιο επιθετικό στυλ.

Ο Geall κράτησε το πλαίσιο, τον κινητήρα και το μεγάλο ρεζερβουάρ καυσίμου ως στοιχεία ταυτότητας της αρχικής μοτοσυκλέτας, αλλάζοντας σχεδόν κάθε άλλο τμήμα της. Το πιρούνι και ο σταυρός του τιμονιού προήλθαν από ένα Honda Hornet 600, με την άνω τιμονόπλακα να είναι χειροποίητη.  Τα κλιπ-όν που τοποθετήθηκαν είναι της Renthal και το καντράν ήρθε από την Koso.

Στο πίσω μέρος, ο Geall τοποθέτησε ένα νέο αμορτισέρ, ενώ και οι δύο τροχοί αντικαταστάθηκαν με νέους, διαμέτρου 17 ιντσών. Φρένα της Brembo τοποθετήθηκαν επίσης, με διαφορετικούς δίσκους εμπρός και πίσω. Φυσικά, νέο είναι το υποπλαίσιο και η κατασκευή για την σέλα της μοτοσυκλέτας, η οποία έγινε έντονα ευθύγραμμη, κάτι που άρεσε στον Geall από τις αρχικές δουλειές του Bretherton. Το ψαλίδι έγινε μακρύτερο κυρίως χάριν εμφανίσεως, ενώ πολλά custom κομμάτια προίκισαν την μοτοσυκλέτα σε διάφορα σημεία της, όπως το απίστευτο εμπρός φωτιστικό σώμα.

Ο Geall επιμελήθηκε ελαφρώς τον κινητήρα, αλλάζοντας όλα τα ρουλεμάν, τις φλάντζες και τις τσιμούχες του, όλα τα φίλτρα και τις βίδες του, χαρίζοντάς του και μια χειροποίητη εξάτμιση με τελικά Akrapovic.