Αποκλεισμός-σοκ της Ιταλίας από το MΧ of Nations

Aκυρη μετά από…3 μήνες, ανακηρύχθηκε η συμμετοχή της Ιταλίας στο Motocross of Nations, τον μεγάλο διεθνή αγώνα που έγινε το φθινόπωρο! Δείτε γιατί…

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην γείτονα χώρα και στον χώρο του μοτοσυκλετισμού και των αγώνων: Η Ιταλική συμμετοχή στο Motocross of nations ακυρώθηκε μετά από 3 ολόκληρους μήνες από την διάκρισή της στον αγώνα, λόγω παράβασης τεχνικών κανονισμών.

Η Ιταλία είχε τερματίσει 2η στον μεγάλο αγώνα, πίσω από την Γαλλία, η οποία έκανε την 5η της συνεχόμενη νίκη στην διοργάνωση και με την Ολλανδία στην 3η. Ωστόσο, μετά από τον ανάλογο τεχνικό έλεγχο στις μοτοσυκλέτες μετά τον τερματισμό, οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν παράβαση όσον αφορά το καύσιμο της MX του Michele Cervellin.

Στην χημική ανάλυση, διαπιστώθηκε πως το καύσιμο που χρησιμοποιήθηκε στην μοτοσυκλέτα του Cervellin, περιείχε σε μεγαλύτερη συγκέντρωση από το επιτρεπόμενο, 1 από 27 συστατικά που ελέγχονται από τους αγωνοδίκες (δεν αναφέρεται ποιο ακριβώς). Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Cervellin και η ομάδα της Ιταλίας αποκλείστηκαν άμεσα!

Η Ιταλική ομοσπονδία μοτοσυκλέτας φυσικά δεν είχε άλλη επιλογή, από το να αποδεχθεί το αποτέλεσμα, ενώ ο πρόεδρός της Giovanni Copioli δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με αυτή την αποστολή επιδείξαμε παράδειγμα ομαδικού πνεύματος για όλους. Με το ίδιο πνεύμα, δεχόμαστε την απόφαση αυτή γνωρίζοντας ότι είναι μια ποινή τεχνικού επιπέδου. Σίγουρα λυπούμαστε, αλλά θέλω να εκφράσω την υποστήριξη της Ιταλικής Ομοσπονδίας στον Michele που μας χάρισε δυνατά συναισθήματα στο πεδίο του αγώνα»