O Anthony West

Anthony West: «Στημένα τα πάντα στο MotoGP»

Προκλητικές και χειμαρρώδεις δηλώσεις έκανε ο Anthony West, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε Marquez και Rossi ότι… ευνοήθηκαν κατάλληλα για να πάρουν τίτλους! Δείτε τι έγινε.

Ο Anthony West έχει προκαλέσει την δημόσια κοινή γνώμη, ειδικά όσων ασχολούνται με αγώνες μοτοσυκλέτας, με τις ιδιαίτερα αιχμηρές και πρωτοφανείς δηλώσεις του για το πρωτάθλημα MotoGP.
Ο West, οποίος εκτίει ποινή αποκλεισμού από τον Σεπτέμβρη του 2018 (είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών), αγωνιζόταν σε διοργανώσεις που δεν συνέβαιναν υπό την αιγίδα της FIM, ωστόσο όπως ο ίδιος δηλώνει, έλαβε προειδοποίηση να διακόψει κάθε εμπλοκή του με οποιονδήποτε αγώνα μοτοσυκλέτας υπό την απειλή νέων συνεπειών από την ομοσπονδία.

Ο West όμως προχώρησε σε μερικές ακραίες δηλώσεις, στις οποίες κατηγορεί την FIM για διαφθορά και στήσιμο αγώνων, αλλά και για βοήθειες «κάτω από το τραπέζι» σε Rossi και Marquez! Δηλώνει συγκεκριμένα: «¶φησαν τον Marquez να κερδίσει το πρωτάθλημα στην Moto2 με πειραγμένη ECU. Όταν η ομάδα του Tom Luthi διαμαρτυρήθηκε, της είπαν «η Ισπανία χρειάζεται έναν νέο πρωταθλητή» και την απείλησαν ότι αν δε δεχθεί την 2η θέση δεν θα αγωνίζονται του χρόνου»

«Αφησαν τον Rossi να κερδίζει το πρωτάθλημα του στα 500 κυβικά γιατί του έδιναν ειδικά λάστιχα φτιαγμένα ξεχωριστά για κάθε πίστα. Του έφερναν λάστιχα με το ελικόπτερο απευθείας από το εργοστάσιο, μόνο σε αυτόν. Για να μπορεί να κερδίζει. Όλα είναι ψεύτικα και στημένα. Μην πιστεύετε τίποτα από ότι βλέπετε. Αυτοί ελέγχουν ποιος κερδίζει και ποιος όχι».

Ο West μάλιστα απευθύνεται με πολύ σκληρά λόγια, και προς την ίδια την FIM: «Αυτοί οι διεφθαρμένοι είναι εκτός ελέγχου και θέλουν να με καταστρέψουν. Έτρεξα σε πρωτάθλημα στην Βραζιλία το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την FIM. Ήδη με σταμάτησαν γιατί πήγαν στην Kawasaki Ιαπωνίας και ζήτησαν να κοπεί η χορηγία μου. Παρατάω τους αγώνες, δεν μπορώ να το αντέξω άλλο αυτό. Τα καμώματα της FIM με έχουν κάνει να εύχομαι να είμαι νεκρός».

Αναμφίβολα πολύ βαριές κουβέντες από τον πρώην αστέρα των αγώνων… Πιστεύετε ότι υπάρχει καθόλου αλήθεια στα λόγια του;
 

  • Γιάννης

    Για τη Βαλεντίνα Ρόζα τα ξέραμε από τότε,όμως ήταν ο μοναδικός που έτρεχε με πεντακυλινδρο όταν όλοι οι άλλοι με 4,οι άλλοι ήταν παρακατιανοι και η honda του έδωσε 3 πρωταθλήματα,με συν 30 αλογα τους πέρναγε σαν σταματημένους,ποτέ δε θα τα ξεχάσει άνθρωπος αυτά,εκτός από λάστιχα του έδωσε του έφερε το καλύτερο μηχανικο,τη καλύτερη ομάδα,τη καλύτερη υποστήριξη και τα περισσότερα χρήματα,έπεσε στα χρόνια όλων των κουλων αλλά για μια πενταετία ήταν ο(η) καλύτερος(η),μετά που βγήκαν Στονερ,Χόρχε,Μάρκεθ ξεγυμνώθηκε,όταν συμμετεχουν επίσημα τα εργοστάσια και ρίχνουν τόσα λεφτά,δε μπορούν να αφήσουν στη τύχη άλλων την υπόληψη και τις επενδύσεις εκατομμυριων που κάνουν,παρόλα αυτά πιστεύω ότι το motogp είναι πιο αντικειμενικο και δίκαιο από όλα τα μηχανοκίνητα σπορ.

      5