AGV K6: 48% πάνω από το όριο των προδιαγραφών

Ένα άνετο, ευπροσάρμοστο και ασφαλές κράνος για οποιαδήποτε χρήση, οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα και κάθε αναβάτη χάρη στα ίδια προηγμένα υλικά και την καινοτόμο τεχνολογία που βοηθά τους παγκόσμιους πρωταθλητές να επιτύχουν το μέγιστο στις πιο ακραίες συνθήκες.


Το K6 της AGV παρέχει στους αναβάτες την ασφάλεια που χρειάζονται ώστε να νιώθουν σιγουριά σε κάθε διαδρομή, χάρη στην κορυφαία προστασία που παρέχει. Το κέλυφος είναι κατασκευασμένο από carbon και αραμίδιο και σε συνδυασμό με το πέντε διαφορετικών πυκνοτήτων EPS στο εσωτερικό προσφέρει την ίδια προστασία με αυτή που απολαμβάνουν οι επαγγελματίες αναβάτες στα MotoGP. Η προστατευτική ικανότητα είναι κατά 48% υψηλότερη από την απαιτούμενη, όπως αυτή ορίζεται από τη νομοθεσία και τις προδιαγραφές και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ελαφρύ πακέτο.



Κάθε λεπτομέρεια του K6 έχει σχεδιαστεί με σκοπό να εγγυάται την ασφάλεια του χρήστη. Ο μηχανισμός της ζελατίνας είναι εξαιρετικά μικρός σε μέγεθος, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο διαθέσιμος χώρος για το EPS, αλλά και η επιφάνεια της περιοχής που καλύπτεται από το εξωτερικό κέλυφος. Το προφίλ του κράνους έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες πρόσκρουσης με την κλείδα του αναβάτη, αποτρέποντας έτσι τους τραυματισμούς. Να θυμίσουμε ότι αυτό είναι μια εφεύρεση της AGV, η οποία σήμερα είναι υποχρεωτική στους αγώνες.



Το σύστημα Ultravision της AGV εγγυάται περιφερειακή όραση 190 μοιρών, που σημαίνει ότι θα μπορείς να δεις, τον δρόμο, τις στροφές και τα εμπόδια καλύτερα και έγκαιρα. Η ζελατίνα του AGV K6 έχει πάχος 4.3 χιλιοστά και διαθέτει αντιθαμβωτική ζελατίνα Pinlock 120, ενώ χάρη στο σύστημα Micro-Lock μπορεί να μείνει ελαφρώς ανοικτή για καλύτερο εξαερισμό χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσει ή να ανοίξει από τον αέρα.



Τα κορυφαία υλικά και οι τεχνολογικές καινοτομίες που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής του Κ6, διατηρούν το βάρος στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο. Τα μόλις 1.220 γραμμάρια που ζυγίζει το καθιστούν ένα από τα πιο ελαφριά full face κράνη του κόσμου. Το μικρό βάρος κάνει πιο άνετη και ξεκούραστη την οδήγηση, για να μπορείτε να απολαύσετε κάθε διαδρομή.



Τα υλικά που έχει επιλέξει η AGV για την εσωτερική επένδυση του Κ6 έχουν εξελιχθεί ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των αναβατών του MotoGP, στις πιο απαιτητικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Είναι κατασκευασμένη από αδιάβροχο ύφασμα που κρατά μακριά το νερό ακόμα και σε ισχυρή βροχόπτωση. Ταυτόχρονα το διαπνέον υλικό απορροφά τον ιδρώτα, αφήνοντας το πρόσωπο στεγνό. 



Πέντε μεγάλου μεγέθους ρυθμιζόμενοι αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι στα σημεία που η ροή του αέρα είναι μεγαλύτερη, για να μπορείτε να το προσαρμόσετε στις εκάστοτε συνθήκες, ενώ το σχήμα τους έχει μελετηθεί προσεκτικά, ώστε να μπορείτε να τους ρυθμίσετε φορώντας γάντια. Ο κεντρικός αεραγωγός βρίσκεται στο σημείο που ο αέρας ασκεί τη μεγαλύτερη πίεση, φροντίζοντας για τον σωστό εξαερισμό του πάνω μέρους τους κράνους, ενώ και το σύστημα Micro-Lock της ζελατίνας δίνει την επιλογή για ένα ακόμη σημείο εισόδου του φρέσκου αέρα, χωρίς να θυσιάζεται στο ελάχιστο η παρεχόμενη προστασία.



Η υψηλή αεροδυναμική απόδοση δεν χρειάζεται μόνο για την επίτευξη γρήγορων γύρων στην πίστα. Χάρη στον σχεδιασμό του κελύφους και του σπόιλερ στο πίσω μέρος, το Κ6 παραμένει σταθερό ακόμα και σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Αυτό το πλεονέκτημα προσφέρει άνεση και βελτιωμένη απόδοση τόσο στη σπορ οδήγηση σε φιδίσιους δρόμους, όσο και σε τουριστική χρήση.  


 
Το Κ6 έχει εξελιχθεί ώστε να προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης ανεξάρτητα από τη θέση οδήγησης και τη χρήση. Με το χαμηλό βάρος και την προσεκτικά μελετημένη κατανομή του σχεδόν δεν θα αισθάνεστε ότι φοράτε κράνος. Έτσι απολαμβάνετε κορυφαία ασφάλεια, χωρίς κούραση στον αυχένα. Ολα αυτά συνθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση από την AGV για κάθε αναβάτη που θέλει μόνο το καλύτερο. 

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.agv.com