5 Τρόποι για να πετύχεις καλύτερη τιμή

Μερικές συμβουλές που αυξάνουν τις πιθανότητες να πετύχεις μια καλύτερη τιμή κατά την πώληση της μοτοσυκλέτας σου.

Κάνε μια σωστή εκτίμηση

Μπες στα παπούτσια των υποψήφιων αγοραστών και προσπάθησε να σκεφτείς σαν αυτούς και να δεις τι μοιάζει κακόγουστο πάνω στη μοτοσυκλέτα σου. Καλό θα ήταν να πάρεις και μια δεύτερη πιο αντικειμενική γνώμη από κάποιο φίλο σου.  Εσύ μπορεί να είσαι συνηθισμένος στην φιμέ ζελατίνα και τις κίτρινες ζάντες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρέσει σε όλους. 

Κάνε ένα σωστό πλύσιμο

Παρόλο που θεωρείται μια αυτονόητη διαδικασία, υπάρχουν πολλές μοτοσυκλέτες προς πώληση, που είναι ατημέλητες και μέσα στη βρώμα. Ένα σωστό πλύσιμο δεν κοστίζει τίποτα παραπάνω από μερικές μέρες ενασχόλησης, αλλά έχει πολλαπλά οφέλη. Μπορείς να περάσεις μερικές ώρες καθαρίζοντας εξονυχιστικά τους τροχούς, τα πιρούνια, τα φρένα και πέρασε με ειδικό καθαριστικό τον πίνακα οργάνων και τους καθρέπτες. Να είσαι σίγουρος ότι μια πεντακάθαρη μοτοσυκλέτα τραβάει τα βλέμματα.

Σειρά έχει το γυάλισμα

Από τη στιγμή που η μοτοσυκλέτα σου είναι καθαρή, μπορείς να την γυαλίσεις για να δείξει ακόμα καλύτερη. Επικεντρώσου στα μέρη που πέφτει το μάτι, όπως το ρεζερβουάρ και τα πλαστικά του φέρινγκ. Ένα καλό γυαλιστικό θα αναδείξει το χρώμα των πλαστικών και τα μεταλλικά κομμάτια, όπως οι λαιμοί και το τελικό της εξάτμισης. Με ειδικό σπρέι μπορείς να  ψεκάσεις τα θαμπωμένα πλαστικά τμήματα και να τους δώσεις μια φρέσκια όψη. 

Κράτα το εργοστασιακό

Αν η μοτοσυκλέτα σου είναι κοντά στην εργοστασιακή της μορφή θα πιάσει περισσότερα χρήματα. Οι αγοραστές αισθάνονται ασφαλείς όταν τηρούνται τα εργοστασιακά πρότυπα. Μη ξοδεύεις άσκοπα χρήματα που δεν πρόκειται να πάρεις πίσω. Η εργοστασιακή εικόνα έχει περισσότερη απήχηση. Μπορείς να επαναφέρεις τα εργοστασιακά κομμάτια που έχεις αλλάξει, εφόσον τα έχεις και να πουλήσεις τα aftermarket ξεχωριστά. Αφαίρεσε τα αυτοκόλλητα που έχεις τοποθετήσει σε πλαστικά και τροχούς και διατήρησε όσο το δυνατόν πιο μαζεμένη εικόνα. 

Μάθε πόσο πουλιέται

Κάνε μια έρευνα αγοράς και δες πόσο πουλιέται το αντίστοιχο μοντέλο ίδιας κατάστασης και χρονολογίας με το δικό σου, ώστε να αποφύγεις να το τιμολογήσεις λάθος. Οι μάντρες μεταχειρισμένων δίνουν μια ένδειξη της τιμής και είναι μια ασφαλής πηγή, καθώς αυτή είναι η δουλεία τους. Ως ιδιωτικός πωλητής, θα πρέπει να το διαφημίσεις μόνος σου έντυπα και σαιτ μεταχειρισμένων, αλλά αξίζει τον κόπο, καθώς διαχειρίζεσαι την πώληση από πρώτο χέρι.