3 χρήσιμα tips συντήρησης για τον χειμώνα

Δες τώρα πώς θα βοηθήσεις τη μοτοσυκλέτα σου να περάσει τον χειμώνα χωρίς φθορές και προβλήματα.

Ο χειμώνας δεν είναι δύσκολος μόνο για τον αναβάτη, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες, το νερό και η υγρασία επηρεάζουν και τη μοτοσυκλέτα. Αφιερώνοντας όμως λίγο χρόνο και ακλουθώντας απλές συμβουλές θα τη βοηθήσεις να περάσει αυτή τη δύσκολη εποχή του χρόνου χωρίς προβλήματα.

1. Απόφυγε τη διάβρωση



Ένας από τους κύριους κινδύνους κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι η διάβρωση και το αποτέλεσμα που αυτή έχει στην εμφάνιση, την αξία, την απόδοση, την ασφάλεια και τη μακροζωία της μοτοσυκλέτας σου. Μην αφήσεις το νερό, τη βρωμιά και το αλάτι που μπορεί να υπάρχει στον δρόμο να εισχωρήσει στα ενδότερα. Στην αγορά υπάρχουν ειδικά σφραγιστικά προϊόντα όπως φυσικά ή συνθετικά κεριά και κεραμικές επιστρώσεις, τα οποία μπορεί να μην είναι φθηνά, αλλά θα προστατεύσουν αποτελεσματικά τη βαφή και τα πλαστικά μέρη της μοτοσυκλέτας. Μια πιο ερασιτεχνική, αλλά επίσης αποτελεσματική προσέγγιση, είναι η χρήση γράσου για την επικάλυψη των εξαρτημάτων του πλαισίου, το οποίο βέβαια είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί αργότερα.

2. Αγάπησε τη λίπανση



Η λίπανση της μοτοσυκλέτας σου είναι ακόμα πιο σημαντική κατά τους χειμερινούς μήνες. Τα λιπαντικά προϊόντα δεν βοηθούν μόνο στην αποβολή του νερού, αλλά διασφαλίζουν ότι όλα λειτουργούν σωστά και με ασφάλεια, καθώς τα σημεία περιστροφής που δεν έχουν λιπανθεί εμποδίζουν τον καλό έλεγχο. Βεβαιώσου ότι καλώδια και ντίζες κινούνται ελεύθερα, καθάρισε και λίπανε με ειδικά προϊόντα μοτοσικλέτας τις αρθρώσεις και τα κινούμενα μέρη όπως σταντ, μανέτες, λεβιέδες κλπ. Κάνε έναν προσεκτικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας και αντικατέστησε εξαρτήματα που μπορεί να παρουσιάζουν φθορά. Έχε κατά νου ότι και τα ρουλεμάν υποφέρουν το χειμώνα, οπότε αφιέρωσε λίγο χρόνο στον έλεγχο και τη λίπανσή τους αν υπάρχει η δυνατότητα.

3. Προστατεύστε τις ηλεκτρικές συνδέσεις



Τα σύγχρονα ηλεκτρικά εξαρτήματα των μοτοσικλετών είναι αρκετά ανθεκτικά, αλλά δεν είναι ακόμα 100% αδιάβροχα. Χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα για μοτοσυκλέτα που θα βρείς σε εξειδικευμένα καταστήματα με είδη μοτοσικλέτας και αναβάτη, όπως ένα διηλεκτρικό γράσο ή ένα ποιοτικό σπρέι απομάκρυνσης νερού, σε οποιαδήποτε σύνδεση, ακροδέκτη, βύσμα ή σημείο γείωσης που μπορείτε να έχετε πρόσβαση. Μην ξεχάσεις να προστατεύσεις τα ευάλωτα και εκτεθειμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα, όπως τους διακόπτες του τιμονιού και του πλαϊνού σταντ. Είναι απλά και φτηνά εξαρτήματα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό πονοκέφαλο σε περίπτωση δυσλειτουργίας μια κρύα, σκοτεινή νύχτα.  

Αυτό και πολλά ακόμα χρήσιμα άρθρα για την μοτοσυκλέτα θα βρείτε στο www.toofast.gr.