net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η εξυπηρέτηση μετά την πώληση πολλές φορές καθορίζει τη διάρκεια τη σχέσης του πελάτη με μια εταιρεία.

Το σωστό σέρβις θα κρατήσει τον πελάτη ζεστό και θα τον μετατρέψει σε φίλο της εταιρείας.

Η εύρεση ανταλλακτικών και οι τιμές τους είναι κρίσιμης σημασίας.

Σωστό After Sales θα κάνει τους πελάτες να διαφημίζουν την εταιρεία και στους φίλους τους.

AΦΙΕΡΩΜΑ: After Sales Εταιρειών

Η εξυπηρέτηση του πελάτη μετά την αγορά αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία, συχνά πρωταγωνιστώντας στα κριτήρια του πελάτη πριν προβεί σε μια αγορά σημαντική, όπως αυτή μιας μοτοσικλέτας.

 
Όπως περιγράφει γλαφυρά και ο τίτλος After Sales Services, μιλάμε για τις Υπηρεσίες Μετά την Αγορά. Αυτές περιλαμβάνουν πολύ συγκεκριμένες ενέργειες που σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτες, όπως λ.χ. στο εξουσιοδοτημένο service. Επεκτείνονται όμως και σε άλλους τομείς, όπως είναι αυτός των εγγυήσεων, ένα ζήτημα που στα χαρτιά είναι ίδιο για όλους βάσει νομοθεσίας, αλλά συχνά δεν είναι το «τι» που κάνει τη διαφορά μα το «πώς».

Στην ίδια κατηγορία θα πρέπει αναμφίβολα να προσθέσουμε την κάλυψη ανταλλακτικών, θέμα που μονίμως απασχολεί το αγοραστικό κοινό. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η πληροφόρηση επί του θέματος είναι κρίσιμης σημασίας, ώστε ο κόσμος να έχει στα χέρια του την απαραίτητη πληροφορία πριν πάρει μια απόφαση σημαντικού κόστους και εξίσου μεγάλης δέσμευσης.

Όταν αγοράζουμε ένα δίκυκλο, από το φθηνότερο scooter ως την ακριβότερη μοτοσικλέτα, διαθέτουμε ένα ποσό χρημάτων που μάλλον υπερβαίνει κατά πολύ τον μισθό μας και μας εισάγει σε μια σχέση που ελπίζουμε να διαρκέσει για χρόνια. Από τη στιγμή που θα καβαλήσουμε την καινούργια μας καλή και θα αρχίσουμε να βολτάρουμε, έχουν επισήμως συνάψει μια σοβαρή σχέση.

Πριν επιλέξουμε τι θα πάρουμε λοιπόν θέλουμε να ξέρουμε κάποια βασικά πράγματα. Τι εγγυήσεις παρέχονται; Θα βρίσκω ανταλλακτικά; Αν πρέπει να περιμένω πολύ, υπάρχει όχημα αντικατάστασης; Πόσο καταρτισμένο είναι το προσωπικό του εξουσιοδοτημένου δικτύου;

Αυτές οι καθημερινές απορίες που σημειώνουμε στην επαφή μας με το αναγνωστικό κοινό, το οποίο εύλογα αναζητά απαντήσεις πριν αγοράσει. 'Αλλωστε δεν παραβλέπουμε πως άπαξ και γίνει η αγορά, το εξουσιοδοτημένο σέρβις είναι μονόδρομος για να ισχύει η εγγύηση. Ομοίως το ζήτημα των ανταλλακτικών δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται εύκολα, η μοτοσικλέτα δεν εξυπηρετείται με ό,τι κι ό,τι, παρά μόνο με τα σωστά εξαρτήματα που δε μπορούμε να βρούμε εύκολα εκτός του επίσημου δικτύου.

Ας δούμε τι έχουν να μας προσφέρουν γι αυτό μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ