net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Για να απολαμβάνουμε αυτό που μας προσφέρει η μοτοσικλέτα μας πρέπει να τη διατηρούμε σε καλή λειτουργική κατάσταση.

Επιλέγοντας το σωστό ανταλλακτικό

Η στιγμή της επιλογής ανταλλακτικών και αναλώσιμων μας φέρνει αντιμέτωπους με έναν κόσμο γεμάτο επιλογές. Ας διερευνήσουμε τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές για να κρατήσουμε τη μοτοσικλέτα μας σε άριστη λειτουργική κατάσταση.

 
Η μοτοσικλέτα μπορεί να είναι μέσο μεταφοράς, παιχνίδι, εργαλείο δουλειάς, αθλητισμός, εντυπωσιασμός, ταξίδι, όνειρο. Δεν είναι απαραιτήτως ένα μόνο από αυτά, μπορεί να είναι και περισσότερα. Ο καθένας μας την επιλέγει γιατί σε αυτήν βρίσκει αυτό ή αυτά που αναζητά. Πρώτα και πάνω από όλα όμως είναι μια μηχανή, μια συλλογή μηχανικών εξαρτημάτων δεμένα σε ένα αρμονικό σύνολο που για τον καθένα μας μετουσιώνεται σε οτιδήποτε από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς θέλουμε να είναι.

Για να απολαμβάνουμε αυτό που μας προσφέρει η μοτοσικλέτα μας πρέπει να τη διατηρούμε σε καλή λειτουργική κατάσταση, ακόμη κι αν το όνειρό μας ήταν ένα rat bike που να μοιάζει σαν να ξεθάφτηκε μετά από 50 χρόνια σε μια υγρή σπηλιά. Όσο κι αν η εμφάνιση είναι σεβαστή επιλογή του ιδιοκτήτη της, άλλο τόσο η καλή της λειτουργία είναι ένας μονόδρομος, είναι αυτή που καθορίζει την απόσταση από τη «μοτοσικλέτα μου» ως το παρατημένο σαπάκι.

Όσο κι αν θα θέλαμε να μην είναι έτσι, κάθε μηχανή από το ταπεινότερο σκούτερ ως την ακριβότερη συλλεκτική υπερμοτοσικλέτα διαθέτει έναν σοβαρό αριθμό εξαρτημάτων από αυτά που αποκαλούμε «αναλώσιμα». Πολλά από αυτά προβλέπεται να αλλάζουν ανά προκαθορισμένα διαστήματα, ανταλλακτικά όπως τα μπουζί, τα τακάκια φρένων κ.ο.κ.

Αλλα εξαρτήματα χρειάζονται αντικατάσταση σε πολύ πιο αραιά διαστήματα, ενώ κάποια άλλα μόνο σε περίπτωση μιας απρόβλεπτης βλάβης ή, μακριά από μας, ατυχήματος. Η ουσία όμως λέει πως μια μοτοσικλέτα μπορεί να ζήσει για πάρα πολλά χρόνια, αρκεί κάποιος να διαθέτει τον χρόνο και το χρήμα για να την τροφοδοτεί και αναζωογονεί με τα φρέσκα ανταλλακτικά που απαιτούνται για την καλή της λειτουργία.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ