net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Rossi! Rossi! Rossi! Ο γιατρός μας έκανε να παραμιλάμε για μία ακόμη φορά. Τι αναβάτης! Τι θρύλος.

Το 1-2-3 της Yamaha είχε να επαναληφθεί από το GP του Le Mans το 2008, και δείχνει πόσο βελτιώθηκαν τα Yamaha μέσα στο 2014.

Αυτή η νίκη είναι η 108η της καριέρας του Rossi, και η 82η στη μεγάλη κατηγορία! Έχει κάθε δικαίωμα να είναι εκστασιασμένος.

Σήμερα, ο γερόλυκος έτρεξε το GP νούμερο 250 της καριέρας του. Τον βλέπετε κουρασμένο;

Ο Vale ξέφυγε λίγο από τον Jorge και αρκετά από τον Dani, στη μάχη για τη 2η θέση του πρωταθλήματος, όμως έχουμε ακόμα 2 αγώνες, και όλα παίζονται.

Συγχαρητήρια, και υποκλινόμαστε. Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε πως κάποια στιγμή αυτός ο άνθρωπος θα εγκαταλείψει το MotoGP.

Νίκη Valentino Rossi στο Phillip Island!

Ο φοβερός και τρομερός Valentino Rossi κέρδισε έναν επεισοδιακό αγώνα στο Phillip Island της Αυστραλίας, με πολλές πτώσεις, συγκρούσεις, και με προβλήματα ελαστικών για μία ακόμη φορά.

 
Στην εκκίνηση, καλύτερα έφυγε ο Jorge Lorenzo, με τον Marquez να ακολουθεί από κοντά. Αντίθετα, πολύ άσχημα ξεκίνησε ο Crutchlow, που από 2ος έχασε πολλές θέσεις, μέχρι να βρει τον καλό του εαυτό. 

Στη μάχη για την πρώτη θέση, ο Marquez γρήγορα έκαμψε την αντίσταση του Lorenzo, και άρχισε να χτίζει διαφορά. Πιο πίσω, ο Crutchlow άρχισε να ανεβαίνει θέσεις, για να βρεθεί 4ος. Με 21 γύρους από τους 27 να απομένουν, είχαμε την πρώτη πτώση, του Karel Abraham, η τρίτη του Τσέχου για το τριήμερο. Αμέσως μετά ήρθε η 2η πτώση, πολύ πιο επεισοδιακή από του Abraham, όταν ο Andrea Iannone εμβόλισε τον Dani Pedrosa από πίσω, και βρέθηκε στα χώματα. Δυστυχώς, στη σύγκρουση μεταξύ Iannone-Pedrosa, πέρα από την εγκατάλειψη του Iannone, ζημιά έπαθε και η μοτοσικλέτα του Dani. Αμέσως μετά, ο Pedrosa μπήκε στα pits, κι εγκατέλειψε άδοξα τον αγώνα. 

Με 19 γύρους να απομένουν, σκληρές μάχες έχουμε μεταξύ των Aleix-Pol Espargaro, ενώ ο Valentino Rossi πλησιάζει τον Lorenzo για να παλέψει για τη 2η θέση στον αγώνα, αλλά και στο πρωτάθλημα. Και με 18 γύρους να απομένουν, ο Rossi φτάνει τον Lorenzo και περνάει μπροστά! Ένα γύρο αργότερα, ο Lorenzo κάνει την κίνηση του, και περνάει με τη σειρά του τον Rossi, όμως ο γιατρός δεν το αφήνει έτσι, και λίγες στροφές μετά ξαναπερνάει τον ομόσταυλο του. Ο Crutchlow έχει ανέβει στην 4η θέση, πέμπτος είναι ο Dovizioso, 6ος ο Aleix Espargaro, 7ος ο Bradley Smith, 8ος ο Pol Espargaro, 9ος ο Bradl, 10oς ο Yonny Hernandez. Φοβερές είναι οι μάχες μεταξύ των ομόσταυλων, της Ducati και των περιφερειακών Yamaha, αλλά και μεταξύ των 2 αδελφών Espargaro. Τα πράγματα μένουν ως έχουν για 3 γύρους, αλλά 14 γύρους πριν το τέλος, ο Lorenzo περνάει ξανά τον Rossi. 

Φυσικά η μάχη σώμα με σώμα μεταξύ Rossi-Lorenzo έχει ως αποτέλεσμα να χτίσει μεγάλη διαφορά ο Marquez. Δεκατρείς γύροι απομένουν μέχρι το τέλος, στην απίθανη, υπέρ-γρήγορη και ιδιαίτερα απαιτητική σε ελαστικά πίστα του Phillip Island, και ο Crutchlow είναι 4ος, ανεβάζοντας ρυθμό. Είναι μάλιστα ταχύτερος από τους προπορευόμενους Rossi και Lorenzo! Με 11 γύρους να απομένουν, ο Marquez είναι 4 δευτερόλεπτα μπροστά από το ντουέτο της Yamaha, όταν ο Lorenzo ανοίγεται σε μια στροφή, και ο Rossi περνάει μπροστά. Κάπου εκεί, ο Lorenzo σταματάει τη μάχη, καθώς τα ελαστικά του έχουν ήδη παραδώσει το πνεύμα. 

Κι εκεί που όλοι αναρωτιούνται αν ο γιατρός μπορεί να πιάσει τον Marquez, ο πρωταθλητής του 2014... πέφτει! Μόνος, ανενόχλητος, την ώρα που ρίχνει τη μοτοσικλέτα στη στροφή, χάνει απότομα το μπροστινό, και σέρνεται στα χώματα, ευτυχώς δίχως να χτυπήσει, εγκαταλείποντας τον αγώνα! Αργότερα θα δηλώσει πως δεν ξέρει τι έκανε λάθος, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Οι θεατές ξεσηκώνονται, καθώς τώρα είναι ο Valentino Rossi εκείνος που οδηγεί την κούρσα, κατευθυνόμενος προς τη νίκη, στο 250 GP της καριέρας του! Ο Lorenzο δεν μπορεί να ακολουθήσει και μένει συνεχώς πίσω, με τον Crutchlow να αρχίζει να κόβει τη διαφορά μεταξύ τους. Οκτώ γύρους πριν το τέλος του αγώνα, ο Stefan Bradl εμβολίζει τον Aleix Espargaro, και έχει μια άσχημη πτώση, όμως ευτυχώς σηκώνεται και δείχνει εντάξει. Στα pits όλες οι ομάδες εδώ και ώρα έχουν έτοιμες μοτοσικλέτες με βρόχινα ελαστικά, καθώς ο καιρός δείχνει να κλείνει, όμως τελικά δεν θα χρειαστεί να μπουν οι αναβάτες στα pits, και ο αγώνας θα τελειώσει στεγνός. 

Με 7 γύρους να απομένουν, ο Aleix Espargaro εγκαταλείπει, και από το θυμό του σπάει με τη γροθιά του τη ζελατίνα της μοτοσικλέτας του! Πόσα ακόμα συμβάντα να αντέξουμε, σε αυτό τον πραγματικά επεισοδιακό αγώνα; Κι όμως έχουμε ακόμα ψωμί! Πέντε γύρους πριν τη σημαία τερματισμού, ο Cal Crutchlow πιάνει και περνάει τον Jorge Lorenzo. Εμφανές το πρόβλημα του Lorenzo με το μπροστινό Super Soft ελαστικό του, καθώς τον πλησιάζει για προσπέραση και ο Pol Espargaro. Όμως λίγο πριν τον φτάσει, 2 γύρους πριν το τέλος, ο Pol πέφτει με παρόμοιο τρόπο με τον Marquez, χάνοντας απότομα το μπροστινό του! Τι άλλο να συμβεί; Και όμως συμβαίνει! 

Στον τελευταίο γύρο... επαναλαμβάνουμε... στον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ γύρο... πέφτει και ο Cal Crutchlow, επιβεβαιώνοντας όλους όσους τον θεωρούν ασταθή αναβάτη! Τα πλάνα τα λένε όλα, καθώς δείχνουν το Βρετανό να έχει σηκωθεί, δίπλα στην τσακισμένη Ducati του, έχοντας μείνει στήλη άλατος, με τα χέρια ανοιχτά, μην μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί! Τι απογοήτευση. Τι κρίμα. 

Κι έτσι, πέφτει η σημαία του αγώνα, με τον απίστευτο, τον εκπληκτικό Valentino Rossi να κερδίζει τον αγώνα, και να αυξάνει τη διαφορά του από τον Lorenzo, για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα. Δεύτερος ο Lorenzo, και τρίτος ποιος; Ο Bradley Smith, με το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του μέχρι στιγμής! Τέταρτος ο Dovizioso, πέμπτος ο Barbera, έκτος ο Scott Redding, που έχασε τελευταία στιγμή την πέμπτη θέση (φοβερό αποτέλεσμα για τον Βρετανό, που είχε σε κάποια στιγμή του αγώνα βρεθεί μέχρι και 22ος!). Όγδοος ο Aoyama, που κέρδισε την ενδο-οικογενειακή μάχη με τον Hayden, που βρέθηκε 10ος, με τον Alex de Angelis ένατο, ανάμεσα στα 2 Open Honda.

Αυτή η νίκη είναι η 108η της καριέρας του Rossi, και η 82η στη μεγάλη κατηγορία, ενώ το 1-2-3 που πέτυχε η Yamaha (All Yamaha Podium) είχε να επαναληφθεί από το GP του Le Mans το 2008!

Ραντεβού στη Μαλαισία, για τον αγώνα της 26ης Οκτωβρίου.


 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ