net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ΥΠΟΜΕΔΙ για 300 εκατομμύρια ευρώ για το πρόγραμμα αυτοκινητοδρόμων.

300 εκατομμύρια ευρώ για αυτοκινητόδρομους

Υπεγράφησαν χρηματοδοτικές συμβάσεις μεταξύ ΕΤΕπ και ΥΠΟΜΕΔΙ, ύψους 500 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος των αυτοκινητόδρομων και την επέκταση του Μετρό στη Θεσσαλονίκη.

 
Οι συμβάσεις που υπεγράφησαν στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της ΕΤΕπ (ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων) Werner Hoyer, προβλέπουν:

300 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα αυτοκινητόδρομων
Το δάνειο της ΕΤΕπ θα στηρίξει τη συμμετοχή του Δημοσίου στα έργα παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων στο άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που αποτελούν εθνική και ευρωπαϊκή προτεραιότητα στις επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών. Το δάνειο θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων μήκους 239 χλμ. και μικρότερα έργα αναβάθμισης υφιστάμενων αυτοκινητόδρομων σε μήκος 434 χλμ., πάνω σε αυτόν τον κύριο άξονα. Πρόκειται για τη δεύτερη και τελευταία δόση της χρηματοδότησης της ΕΤΕπ, από το σύνολο των 650 εκατομμυρίων ευρώ, για την επανεκκίνηση των εργασιών κατασκευής των ελληνικών αυτοκινητόδρομων, οι οποίες, λόγω της σημαντικής συμβολής τους στην απασχόληση και την αύξηση του ΑΕΠ, έχουν ιδιαίτερη σημασία για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας.

200 εκατ. ευρώ για επιπρόσθετη ενίσχυση του Μετρό Θεσσαλονίκης
Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Ελλάδας, με σκοπό ένα αποτελεσματικό και λειτουργικό συγκοινωνιακό σύστημα στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τις εν εξελίξει επεκτάσεις του δικτύου του Μετρό στην Αθήνα. Τα παραπάνω έργα στηρίζονται από το Ελληνικό Κράτος, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αυτό το απαραίτητο στον τομέα των δημοσίων υπηρεσιών έργο, αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο σημαντικά πεδία δράσης της ΕΤΕπ, καθώς και την ικανότητα της Τράπεζας να χορηγεί μακροπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις για υγιείς επενδύσεις και στον τομέα των υποδομών. Η ΕΤΕπ ήδη χρηματοδοτεί εν μέρει τη βασική γραμμή του Μετρό της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με προηγούμενα δάνεια, που συνολικά φθάνουν τα 650 εκατ. ευρώ. Η σημερινή χρηματοδοτική συμφωνία παρέχει επιπλέον στήριξη στην επέκταση του δικτύου του μετρό προς την περιοχή της Καλαμαριάς. 

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ