net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στις 17 Αυγούστου έγινε η επίσημη παρουσίαση στο Pebble Beach Concours d΄Elegance στην Καλιφόρνια.

Το Type 1 αποτελεί το όραμα της εταιρείας για τις μοτοσικλέτες πολυτελείας και πριν την παρουσίασή του, δοκιμάστηκε για ένα χρόνο περίπου στους γαλλικούς δρόμους.

Εκπληκτικό φινίρισμα, δέρμα, αλουμίνιο, ξύλο, τρελή προσοχή στη λεπτομέρεια, Ohlins εμπρός και πίσω, και μοναδικά τοποθετημένος Boxer κινητήρας.

Μονοκόκ πλαίσιο που ντουμπλάρει και ως ρεζερβουάρ, από κράμα αλουμινίου με διπλά τοιχώματα. Buell κανείς;

Ο κινητήρας boxer των 1.036 κυβικών εκατοστών με εγκάρσιο στροφαλοφόρο άξονα παράγει 106 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και ροπή 10.1 kgm στις 5.300 σ.α.λ..

Δερμάτινα γκριπ για τα γόνατα, που μπορούν να ταιριάξουν με την σέλα. Πάντως υπάρχουν 45 ακόμα χρωματικές επιλογές στη διάθεση του ιδιοκτήτη.

Το απίστευτα εντυπωσιακό πάνελ των αναλογικών οργάνων θυμίζει κόκπιτ αεροπλάνου, ή exclusive ταχύπλοο. Ψηφιακές οθόνες και κουραφέξαλα.

Αισθητικά απαράμιλλος μινιμαλισμός. Διακριτικοί διακόπτες που δεν "κραυγάζουν" και δερμάτινα γκριπ.

Ψάξε - ψάξε, δε θα την βρεις! Έξυπνα κρυμμένη η τάπα του ρεζερβουάρ για αισθητικούς λόγους

Φοβερή παραμετροποίηση, για να ταιριάξει στα γούστα του εκάστοτε πελάτη. Εδώ, οι επιλογές στο φινίρισμα του κόκπιτ.

Midual Type 1: Χλιδή σε δύο τροχούς

Την εβδομάδα που μας πέρασε, όπως είχε ανακοινωθεί, η γαλλική Midual παρουσίασε το νέο, εντυπωσιακά exclusive, υπέρ-πολυτελές και μοναδικό γυμνό μοντέλο Type 1, κάνοντας πολλά σαγόνια να πέσουν στο πάτωμα.

 
Πριν από ένα μήνα η Midual μας προετοίμαζε για το νέο της μοντέλο, δίνοντας στην δημοσιότητα ελάχιστες πληροφορίες και λίγες φωτογραφίες από τα αξεσουάρ που θα κοσμούν το νέο Type 1.

Στις 17 Αυγούστου έγινε η επίσημη παρουσίαση στο Pebble Beach Concours d΄Elegance στην Καλιφόρνια. Μια διοργάνωση όπου, από το 1950, παρελαύνουν τα πιο όμορφα και σπάνια οχήματα που κυκλοφορούν στον κόσμο. Το βελούδινο ύφασμα που κάλυπτε το Type 1 έπεσε και αποκαλύφθηκε μια πολυτελέστατη δημιουργία από τους αδερφούς Midy.

Το πρωτότυπο μοντέλο που έκανε την εμφάνισή του στη διοργάνωση, αποτελεί το όραμα της εταιρείας για τις μοτοσικλέτες πολυτελείας και πριν την παρουσίασή του, δοκιμάστηκε για ένα χρόνο περίπου στους γαλλικούς δρόμους.

Τα υλικά υψηλών προδιαγραφών, και οι εξεζητημένες εφαρμογές τους χαρακτηρίζουν το Type 1. Αλουμινένιο πλαίσιο με διπλά τοιχώματα που λειτουργεί και ως ρεζερβουάρ, πάνελ οργάνων με 7(!) ρολόγια (θυμίζει έντονα κόκπιτ αεροπλάνου) πάνω σε... ξύλο (βελανιδιά παρακαλώ) ενώ πάνω στο ρεζερβουάρ τα γκριπ για τα γόνατα είναι από το ίδιο δέρμα που είναι ραμμένη και η σέλα! Η μοναδικότητα και η ποιότητα συνοδεύουν το κάθε εξάρτημα του Type 1, όσο μικρό κι αν είναι, από τα μαρσπιέ με το λογότυπο Midual, μέχρι τα φλας, και από το δοχείο υγρού φρένων, έως τα δερμάτινα γκριπ στο τιμόνι!

Το Type 1 κατασκευάστηκε για να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εκάστοτε αναβάτη. Ξεκινώντας από το πλαίσιο, που θα διατίθεται με ένα ευρύ φάσμα φινιρισμάτων και προχωρώντας στη ρυθμιζόμενη γωνία κάστερ, καταλήγουμε στα 45(!) διαφορετικά είδη δέρματος για τη σέλα που θα μπορούν να συνδυαστούν με τα... 25 διαθέσιμα χρώματα σε εξαρτήματα και λεπτομέρειες. 'Αλλωστε, κάθε μοτοσικλέτα θα έχει την δυνατότητα να περιλαμβάνει και το όνομα του ιδιοκτήτη της, χαραγμένο σε πλακέτα πάνω στο πλαίσιο.

Το Midual Type 1 τροφοδοτείται από κινητήρα boxer 1.036 κυβικών εκατοστών, με κλίση 25 μοίρες και εγκάρσιο στροφαλοφόρο άξονα, ενώ παράγει 106 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. με ροπή 10.1 kgm στις 5.300 σ.α.λ. Είναι υγρόψυκτος, ψεκαστός, και διαθέτει επίσης δύο ψυγεία λαδιού.

Το ανάποδο πιρούνι είναι το κορυφαίο Ohlins FGRT, διαμέτρου 43 χλστ., και διαδρομής 120 χλστ., ενώ πίσω βρίσκουμε το επίσης κορυφαίο μονό αμορτισέρ Ohlins TTX 36, διαδρομής 120 χλστ. Υψηλών προδιαγραφών είναι και τα φρένα του Type 1, με διπλούς δίσκους 320 χλστ. και δύο τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες από την Brembo μπροστά, και δίσκο 245 χλστ. με διπίστονη δαγκάνα πίσω.

Παρακάτω, μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τα τρέχοντα τεχνικά του χαρακτηριστικά, καθώς το πρωτότυπο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και υπάρχουν πιθανότητες τροποποίησής τους, όπως δηλώνει και στην επίσημη ιστοσελίδα της η Midual.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: Boxer, 2EEK, 4T, Y/Ψ
Κυβισμός (κ.εκ.): 1036
Διάμετρος x Διαδρομή (χλστ): 100 x 66
Συμπίεση (:1): 12
Ισχύς (ίπποι/σ.αλ.): 106/8000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 10.1/5300
Τροφοδοσία: Ηλ. Ψεκασμός
Χωρητ. Ρεζερβουάρ (λίτρα): 14
Βάρος (kg, γεμάτο): 239

Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα
Τύπος: Αλουμινένιο (διπλά τοιχώματα), λειτουργεί και ως ρεζερβουάρ
Αναρτήσεις Ε: Ohlins FGRT, 43 χλστ.
Διαδρομή (χλστ.): 120
Αναρτήσεις Π: Ohlins TTX
Διαδρομή (χλστ.): 120
Φρένα Ε (χλστ.): 2Δ/320
Φρένα Π (χλστ.): Δ/245

Τροχοί-Ελαστικά
Ελαστικό Ε: 120/70-17
Ελαστικό Π: 180/55-17

Διαστάσεις
Μήκος x Πλάτος x Υψος: Δ.Α.
Μεταξόνιο: 1505 χλστ.
Υψος σέλας: 810 χλστ.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ