net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

1:1 ξύλινη replica ΙΖΗ-49

Ο Yuri Hvtisishvili και το δημιούργημά του

Η αληθινή ΙΖΗ-49, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1951

Οι λεπτομέρειες στη σέλα είναι εντυπωσιακές. Που να δείτε παρακάτω!

Ρεαλιστικότατο το... ξύλινο λάστιχο

Ένα μέρος της μοτοσικλέτας κάθε φορά, σκάλιζε ο Yuri, και σιγά σιγά συναρμολογούσε

Πολύ όμορφες λεπτομέρειες, σκαλισμένες σε ξύλο οξιάς και πεύκου

Από τις ντίζες και τα καλώδια, μέχρι την αλυσίδα, τα παξιμάδια και τις βίδες, ΟΛΑ ξύλινα!

1:1 ξύλινη replica Soviet IZH-49

Σε αρκετές περιοχές της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να ασχοληθεί κανείς, με το σκοτάδι να κυριαρχεί και τη μέρα. Ο ξυλουργός Yuri Hvtisishvili όμως, βρήκε κάτι να ασχολείται…!

 
Ιδού, λοιπόν, μια 1:1 ξύλινη replica IZH-49 με εξωφρενικές λεπτομέρειες.

Η ιδέα ήρθε στον Yuri στις αρχές του χρόνου, όταν οι δουλειές είχαν πέσει στο ξυλουργείο που εργάζεται. Ήθελε να δημιουργήσει κάτι καινούργιο και διαφορετικό, και τότε ήταν που θυμήθηκε κάτι που είχε δει στο internet – ένα φημισμένο ξυλουργό που έφτιαχνε πλήρους διαστάσεων μοντέλα μοτοσικλετών από ξύλο και εμπνεύστηκε. Έτσι, αποφάσισε να κατασκευάσει και αυτός το αγαπημένο του ρώσικο μοντέλο IZH-49, μια μοτοσικλέτα που βρισκόταν στην παραγωγή από το 1951 έως το 1958, από τον Ρώσο κατασκευαστή -που τώρα είναι γνωστός για τη δημοφιλή σειρά όπλων- Kalashnikov.

O Yuri ξεκίνησε να δουλεύει το project του στις 18 Ιανουαρίου, μια τέλεια δραστηριότητα για να περνάει ο χρόνος, τα μεγάλα χειμωνιάτικα απογεύματα. Σκάλιζε υπομονετικά τα μέρη της μοτοσικλέτας, ένα κάθε φορά, μέχρι τις τελευταίες βίδες και παξιμάδια.

Χρησιμοποίησε δύο τύπους ξύλου –οξιά και πεύκο- κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αλληλοσυμπληρώνονται. Τέσσερις μήνες αργότερα, στις 18 Μαΐου, αυτή η υπέρ-ρεαλιστική μοτοσικλέτα είχε πια ολοκληρωθεί!

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πως κατάφερε να πετύχει τα πάντα με ακρίβεια –από την σέλα, το ρεζερβουάρ, το φανάρι, μέχρι και τα λάστιχα που, ειδικά αυτά, μοιάζουν σαν αληθινά- παρά το γεγονός πως είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από ξύλο. Όταν οι φωτογραφίες με την τελειωμένη δημιουργία του δημοσιεύθηκαν στο Ρωσικό site κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte, το νέο εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, με τον κόσμο να τον επευφημεί για τις ξυλουργικές του ικανότητες.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ